Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Mam takie pytanie,czy żeby mieć w Roverze 75 elektrycznie skłądane lusterka,wystarczy tylko wymienić panel sterowania od strony kierowcy na ten z przyciskiem do składania lusterek,czy trzeba też wymienić całe lusterka?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 14:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 21:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a po czym poznać np.na Allegro że są to lusterka składane elektrycznie,jeżeli w opisie brak takiej informacji?
A może ktoś z Was spotkał się z takimi lusterkami na którejś z aukcji i mógłby podać link?
Nie zawsze jest to takie jednoznaczne,bo na Allegro jest lusterko za 100 zł i to samo za 400 zł.Nawet w opisie może nie być żadnej wzmianki że są to elektrycznie składane,bo sprzedający mógł sam o tym nie wiedzieć przy demontażu części
MOje pytanie w temacie to po czym poznać te lusterka bez rozbierania ich na części składowe? Czy silniczek wystaje poza obudowę po zdemontowania lusterka w całości?
Moje podejrzenie to
http://www.allegro.pl/ite...e_oryginal.html
Czy to jest składane elektrycznie??
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
A co Cię skłania żeby myśleć że jest ono składane elektrycznie?
Bo chyba nie myślisz że ten prostokątny,gąbczasty kawałeczek u dołu lusterka(na drugim zdjęciu) to silniczek?
jedyna, właśnie myślałem o tym gąbczastym czymś tylko że nie zauważyłem że to jest gąbczaste Chłopaki już wynaleźli o co chodzi i czuje się doinformowany.
Co do tych aukcji na eBay to polecam sprzedawce bo brałem od niego już sporo rzeczy i zawsze byłem zadowolony.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Po pierwsze poruszył temat roznica miedzy anglikami a europejskimi-jesli kupisz angielki musisz przełozyc wkłady lustrzane ze swoich starych lusterek,chociaz w tym ogłoszeniu sa chyba europejskie-zaraz rzuce jeszcze raz okiem.Po drugie bedzie potrzebny przełacznik taki jak w drugim linku.Po 3 moze byc potrzebna wiazka przewodow jesli wczesniej nie było,ale to juz raczej nie problem,mozna samemu dołozyc te kabelki.Gosc jeszcze oferuje pomoc techniczna,ale to ci chyba nic nie da. :lol:Tak,sprawdziłem -podaje gosc ze europejskie.Jeszcze jedno zapomniałem dodac-przed kupnem mozna mu wysłac zdjecie swoich i on sprawdzi czy beda pasowac.I nie koniecznie musisz kupowac przełacznik poniewaz mozna podłaczyc tak ze beda sie same po wyłaczeniu zapłonu,ale chyba lepiej go miec poniewaz wtedy ty masz kontrole podczas jazdy a mi czesto sie zdarza chowac lusterka-u nas sa czasami takie ulice waskie ze podczas przeciskania sie byłoby po lusterkach.Acha co do kabli to mozliwe ze masz instalacje gotowa,gosc pisze ze nieraz zakładali wiazke mimo ze lusterek juz nie
Czy ktoś w Was przerabiał doposażenie Roverka o składane lusterka? Chodzi mi głównie o dokładanie instalacji, bo jestem raczej pewny, że mój takowej nie posiada, a lusterka chciałbym założyć.
Ja od roku szukam prawego lusterka składanego do R75 po 2004 r.. Moje zostało "utrącone" na parkingu. Oczywiście nie złożyłam go Śledze allegro, ale jeszcze na składane nie trafiłam. Założyłam elektryczne nieskładane. Różnica na oko: nieskładane - jedna wtyczka, składane- dwie małe wtyczki. Nowe kosztuje ok. 1800 zł.
Trzeba szukać u handlarzy demontujących R75 na części. Aby tylko nie były od anglika, bo wówczas brzydko szkło odstaje na zewnątrz lusterka. Zastanawiam się tylko właśnie nad trudnością w podłączeniu instalacji której mój R nie posiada. Ciekawe czy konieczne też będzie podpięcie pod T4?
Tak więc ja zacząłem można powiedzieć od końca i zakupiłem już przełącznik(akurat się trafił) teraz szukam lusterek,jakby ktoś trafił na składane elektr,to proszę o linka(mogą być od anglika)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum