Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 09:53 [416SI] Luz palca rozdzielacza zapłonu i problem z zapłonem.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam,
mam problem z zapłonem w samochodzie. Wymieniłem świece, przewody WN, podmieniałem cewkę itp. Ostatnio po zdemontowaniu kopułki zauważyłem luz na palcu rozdzielacza, a raczej na tej wypustce co idzie z wałka rozrządu. I tak się zastanawiam czy to się jakoś demontuje, czy będę musiał wymienić cały wałek? Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 09:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za pomoc. Kleić palca nie będę, on tak sprężynuje ale wraca na soje miejsce i raczej nie był powodem awarii. Wiec temat puki co można zamknąć.
Szczerze to nie wiem co dolega mojemu Roverkowi . Obecnie pali praktycznie na dotyk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum