Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam.
Mam nietypowy problem z pokrętłem ogrzewania.Od razu piszę ,że nie jest przekręcone.
Mogę regulować nadmuch ciepłego powietrza tylko w jakichś 30% skali.Nie mogę ustawić max ciepłego nawiewu,bo coś kurde blokuje pokrętło. I w związku z tym leci mi ledwo letnie powietrze:(Ma ktoś jakies pomysły? Dlaczego nie mogę przekręcic dalej?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 17, 2011 12:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź linki za konsolą środkową podczepione do pokręteł, może ktoś grzebał i się blokują o coś albo są zmienione.
Latarka w dłoń, kładziesz się na fotelu kierowcy plecami z głowąpod schowkiem kręcisz pokrętłem i patrzysz czy linka chodzi luźno....z tgo co pamiętam, ciemno niebieska.
Na dole za schowkiem i obudową filtra kabinowego w lewym rogu masz takie blaszane ramię które przestawia Ci nadmuch z zimnego na ciepły, powinno się spokojnie bez linki dać jednym palcem ruszyć w skrajne położenia.
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Ja miałem ten przypadek ale w dieslu. U mnie zatarł się zawór otwierający ciepło do nagrzewnicy który jest w komorze silnika przy wlocie do nagrzewnicy. Pomogło WD i chodzi pokrętło ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum