Wysłany: Sob Lis 12, 2011 14:11 [r620 si] Pedał gazu
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam koledzy mam dziwny problem z pedałem gazu, blokuje mi go delikatnie u góry czyli chce dodać delikatnie gazu a tu blokuje mi go wtedy muszę użyć delikatnie siły i normalnie już działa, problem jest tylko wtedy gdy zaczynam dodawać gazu a jak trzymam nogę na gazie to normalnie działa. macie jakiś pomysł jak naprawić tą usterkę.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 14:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
skiba99, "zanurk""j pod deskę rozdzielczą i sprawdź czy sam pedał się nie blokuje gdzieś, może o jakieś wiązki kabli haczy, albo gdzieś się wykładzina podwinęła. Możesz tez odpiąć linkę od przepustnicy i spróbować ja ręcznie poruszyć, zobaczysz czy to przypadkiem ona się nie przycina, no i poruszaj też sama linką w pancerzu bo też może się przycinać gdzieś.
Jeśli to przepustnica się przycina to trzeba ja będzie rozebrać i wyczyścić, fotorelacja jest do znalezienia w necie, a jeśli linka się przycina to chyba najłatwiej wymienić na nową, bo smarowanie może pomóc tylko doraźnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum