Wysłany: Pią Sty 13, 2012 20:24 [R214] Nie ma reakcji po przekręceniu kluczyka.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam jestem Nowy na tym forum>>>>
Mam mały problem ponieważ kupiłem Roverka 214 si 1.4 benzyna/gaz. Ostatnio wziąłem się za mały remoncik. Zrobiłem Cały układ hamulcowy tył i przód. Wymieniłem także termostat i do tego się zaczęło. Żeby mieć lepsze dojście do termostatu zdemontowałem kolektor ssący co za tym idzie odłączyłem przewody i węże w pobliżu. Złożyłem to wszystko tak jak powinno być (tak mi się wydaje) i wszedłem do środka auta mój poprzednik w aucie miał wzmacniacz i puścił kable od akumulatora do bagażnika ale przy tym źle pozakładał uszczelki i woda dostawała się do auta i przez to musiałem ściągnąć całą wykładzinę i przy okazji chciałem zdemontować te kable od wzmacniacza i tak zrobiłem. Tylko te kable były puszczone obok bezpieczników i wiązki kabli. Dzisiaj chciałem odpalić auto ale jeszcze środka nie składałem i po przekręceniu kluczyka nie ma żadnej reakcji tylko słychać CYKNIĘCIE. Nie świeci mi się kontrolka od przełącznika gazu nie ma oświetlenia na podsufitce. Nie wiem co mogło się stać. Dodam że znalazłem jeden luźny kabel tam koło bezpieczników i on idzie gdzieś po podłodze do tyłu auta( żółto niebieski) I to nie jest ten kabel do butli do gazu. Centralny dzieła alarm działa i nie świeci mi się kontrolka od Immobilajzera ta czerwona. Proszę o pomoc nie mam czym do pracy jeździć
[ Dodano: Pią Sty 13, 2012 20:24 ]
Rozebrałem też cały ten pulpit gdzie jest radio itp.
Ostatnio zmieniony przez szczecinski200 Pią Sty 13, 2012 20:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 13:31
Troche dużo jak na jeden raz rozebrałeś i mogą być kłopoty no ale jak bezpieczniki dobre, to obadaj dokładnie czy czegoś przy bezpiecznikach nie oberwałeś, a jeszcze lepiej by było jakbyś dał foto to na pewno koledzy by coś zauważyli
Witam was ponownie. Znalazłem defekt miałem urwany jeden kabelek przy bezpiecznikach ale teraz jeszcze będę musiał odblokować immo bo chyba przez to nie odpala. I nie wiem jak uzyskać kod immo. Bo czytałem troche na forach i wiem że ten kod wprowadza się kluczykiem poprzez kilkakrotne przekręcenie kluczykiem w zamku drzwi. Tylko teraz skąd ten kod.?
Miałem spalony bezpiecznik 80 A pod maską to ten od rozrusznika. Wymieniłem już go. Centralny zamek chodzi, alarm chodzi po prostu nie swieci kontrolka od immo. I właśnie wyczytałem w int że po przez przekręcanie kluczyka w dźwiach wprowadza się kod immo a że go nie mam to tak poruszałem kluczykiem i kontrolka od immo zaczęła migać ale tak szybko. I co teraz nie mogę odpalić. Kolega mi mówił że mogłem spalić komputer jak zrobiłem zwarcie i ten bezpiecznik się wtedy spalił. Pomóżcie. Nie wiem co mam zrobić?
szczecinski200, rozumiem, że nie masz pilota Jak nie masz pilota i masz zablokowane immo to w grę wchodzi tylko usuniecie immo które kosztuje sporo.
Jak autko próbujesz odpalać, to co kreci rozrusznikiem czy cisza
Jest udało się Autko odpaliło. Po długich męczarniach... Uszkodzony był ten włącznik bezpieczeństwa czy jak on się nazywa taki po lewej stronie jak się stoj przodem do auta przy kratce wentylacyjnej przy szybie. Dzięki koledzy za zainteresowanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum