Mam problem z moim "ajpodziną"... nano 3 gen 4GB, ten kwadratowy
Chcąc się dostać do clickwheela zapomniałem, że bateria jest podłączona przylutowana czy jak to tam bo to taka drobnica że ciężko wogóle moimi łapskami tam coś zrobić w środku i wyszło co wyszło, że przy wyciąganiu taśm od konkretnych układzików zwarłem coś najprawdopodobniej.
W chwili obecnej iPod odtwarza muzykę i można się poruszać po menu ale na oślep...ekran jest biały i przy chodzeniu po menu pojawiają się ciemniejsze smugi poziome.
Na moje oko uwalona elektronika która jest elementem integralnym wyświetlacza.
Szukam punktu w którym można naprawić szybko i bezboleśnie (czytaj maksymalnie tanio) odtwarzacz.
Chciałbym wymienić ekran z elektroniką i clickwheel bo nawalał. Nie wiem czy bym się tym jeszcze bawił ale mam projekcik i odtwarzanie wideo z iPoda mi bardzo ułatwi sprawę
Jest na forum ktoś kto naprawia iPody i inny Apple'owy chłam ale nie dozywa się, pewnie przez nawał pracy.
Z góry dzięki za podpowiedzi, ktoś miał na pewno do czyneinia z serwisami tego sprzętu i orientuje się w cennikach. A może ktoś by się sam podjął, nie orientuję się jakie mogąbyć koszta.
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 20:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pojedź na wolumen, w dzielonej budce (cybernode) jest człowiek który ma iPhone, iPod, zmodyfikowane itd.
On tym się bawi i robi takie rzeczy, prawdopodobnie jest w stanie załatwić części. Ewentualnie jak jutro skończę wcześniej to mogę do niego podskoczyć i pogadać.
Dzięi wielkie...może ma dobre ceny.
Zadzwonię czy cóś, nie rób sobie kłopotu już i tak dzięki za wskazanie. Zaraz poszukam w necie bo sklep cybernode kojarzę z WGE.
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Ale nie, on tam tylko pracuje, cybernode tym się nie zajmuje.
Powiedzmy że jako stały klient poznałem kilka osób tam i wiem co robią po za pracą w sklepie
Gadałem dziś z nim, gdzieś w tym miejscu jest dobry serwis między innymi tego, możesz podejść.
Niema pewności czy odsprzedają sam wyświetlacz, ale jest prawdopodobieństwo że poszedł sterownik na płycie głównej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum