Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Gru 2011 Posty: 40 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 18:00 [Polonez Caro Rover] Stan Bardzo Dobry ?
Czy polonez z ogłoszenia sprzedam jest utrapieniem i po zakupie trafię na dział forum usterki Potrzebuje czegoś na drogi polskiej wsi. Przebieg udokumentowany?Czy za te pieniądze warto zaryzykować ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 18:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
myśle że komfort jazdy w każdym innym za te pieniądze bedzie lepszy
sash997, ile razy jechałeś takim poldasem?
Za tę kasę ja bym wziął tym bardziej że miałem takie auto od 60kkm do 200kkm przez 10lat i nie dam złego słowa powiedzieć, jedynie trzeba dbać by korozja się nie wdarła.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 10:49
jechałem ze 3 razy i tym starszym i tym nowszym,jak dla mnie to nawet skodą 105 sie lepiej jechało, a polonezem to poprostu masakra... ile ludzi tyle opinii , moja jest taka że wolałbym wszystko tylko nie to
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
jechałem ze 3 razy i tym starszym i tym nowszym,jak dla mnie to nawet skodą 105 sie lepiej jechało, a polonezem to poprostu masakra... ile ludzi tyle opinii , moja jest taka że wolałbym wszystko tylko nie to
jak słyszę takie coś yto mam ochotę dać takiemu komuś w łeb. według mnie na polskie dziurawe drogi polonez na daje się świetnie. zawieszenie jest wytrzymałe. ale niestety 95% tych aut to woły robocze i nie robi się przy nich nic. oprócz wymiany Superolu raz na 5 lat.
jesli ma ktoś w dobrym stanie poldka to przebieg 250-300tys km mu nie straszny. poprostu musi być normalnie eksploatowany. jeśli chcesz wiedzieć kolego to polonez w dobrym stanie jest bardziej komfortowy i wytrzymały na naszych drogach niż np rover400.
jeśli chodzi o blacharkę to bywa różnie. rover 400 też koroduje i to bardzo. rzadko kto ma dobre progi z tyłu i nadkola.
Z tego co wiem z forum fsoptk.pl ten model był na sprzedaż na forum. Co mogę krótko powiedzieć zakatowany i rudawy choć tego na foto nie widać gdyż wszystko zostało zrobione.
A co do polonezów to są super samochody które mają dusze i sprawdzają się na każdej drodze. W eksploatacji śmiesznie tani i jak zarówno z opłatami. Osobiście jeździłem polonezem Atu Plus 1.4 GTI (Od mojego ojca który miał go od fabryki i dbał) z przebiegiem budy ok 600 tyś i bez względu na przebieg nie widać było po nim zmęczenia. Pierwszy silnik rovera 1.4 zrobił bite 550 tyś, skrzynia oryginalna nie grzebana 600 tyś, Most po regeneracji 600 tyś (jeszcze sprawny i leży w garażu)
Najważniejsze aby konserwacja była lux to auto będzie długowieczne
Głównie o to chodzi że polonez daje największą frajdę z jazdy gdyż jest pozbawiony wszystkich dupereli jak ABS, kontrole trakcji itp.
A jazda bokiem takim samochodem to czysta przyjemność jak ma się tylny napęd
Teraz rozglądam się za Roverem 45 z silnikiem 1.6 16V (SEDAN) ale i tak mnie bardziej do poloneza jakoś ciągnie
Na tym filmiku mogę pokazać ile doświadczyłem mając poloneza aż mnie młody gówniaż załatwił
http://www.youtube.com/watch?v=1Wca158_-H8
ja miałem też poldka 1,4 ale zeswapowałem go na 1,6 i sprzedałem koledze z naszego forum. wrażenia z jazdy niesamowite!
dodam że silnik 1,4 w polonezie daje lepsze osiągi [conajwyżej takie same] jak rover 400 z silnikiem 1,6 16V wiem bo testowałem. poldek 1,6 osiągał 9s do 100km/h!. w polonezie kolektor ssący aluminiowy, super nadaje się do zwykłego gazu, dostęp do mechanizmów rozrządu, alternatora,rozrusznika itp o wiele lepsza niż w roverze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum