Wysłany: Sob Mar 03, 2012 22:17 [R620]problem z instalacvją elektryczną , nie można odpalić
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam;
Potrzebuję pilnej pomocy. Mam roverka 620sdi. Kilka dni temu odmówił posłuszeństwa. Najpierw szarpał. Gdy sprawdzałem przewody w okolicy silnika nastąpiło zwarcie i silnik zgasł. Okazało się, że przewody sterowania pompy wtryskowej straciły izolację i zwarły o masę silnika. Naprawiłem to, ale nie mogę odpalić samochodu. Nie swiecą również kontrolki świec zarowych i silnika. Sprawdziłem bezpieczniki pod maską od grodzia, przy akumulatorze i pod kierownicą. Proszę o podpowiedź bo nie wiem gdzie szukać jeszcze. Czy są jeszcze jakieś bezpieczniki?
[ Dodano: Sob Mar 03, 2012 21:56 ]
dodam jeszcze, że pompa wtryskowa też milczy.
[ Dodano: Sob Mar 03, 2012 22:17 ]
Podłaczyłem na krótko (bezpośrednio z akumulatora po +) zasilanie zaworu pompy wryskowej. Samochód odpalił. Oczywiście nie można go zgasić:). Ewidentnie brak jest zasilania Podłączyłem również na krótko świecę zarową. Na desce zapaliła się konrilka świecy, ale tylko paliła się w tym momencie.
Ostatnio zmieniony przez romant Sob Mar 03, 2012 23:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 22:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum