Wysłany: Pon Lut 27, 2012 21:00 [R25] brak wstecznego i czujnika cofania
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Witam, oddałem mechanikowi autko aby wymienił łącznik wodzików w skrzyni. Po odebraniu autka nie świeci mi wsteczny ani nie działa czujnik cofania. Podjechałem powrotem aby się temu przyjrzał: uzyskałem odpowiedz że nie ma w ogóle napięcia na kablu. Bezpieczniki posprawdzał i są ok. Co to morze być? jakieś propozycje?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
autko u elektryka i okazało się, że padł czujnik a powiedz mi kable wstecznego idą przez klapę? jak otworzę bagażnik to też świeci wsteczny, a chyba nie powinien bo połączenie zostaje przerwane?
No tak, ale mi chodzi o to że idą od czujnika dołem auta do żarówek a nie górą przez klapę. Światła wstecznego nie są w klapie bagażnika więc czymu miały by iść tym gumowym wężykiem od dachu do klapy? albo ja nie rozumiem albo się nie dogadaliśmy
Drwal85, masz racje, pomyliłem się. Ale dodajmy, że jak włączysz wsteczny przy załączonych przednich wycieraczkach, to tylna wycieraczka uruchamia się automatycznie, więc jakieś kabelki od czujnika w wiązce muszą iść.
jak otworzę bagażnik to też świeci wsteczny, a chyba nie powinien bo połączenie zostaje przerwane?
A otworzenie klapy nie przerywa zadnego obwodu. To nie kadett gdzie były styki między klapą na nadwoziem. - choć patrząc na ilość isterek wiazki w klapie to szkoda ,że tak tego nie rozwiązali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum