Wysłany: Pią Mar 16, 2012 15:25 [r416] Wymiana drzwi i pewien problem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
witam, to moj pierwszy post na tym forum, zwracam sie do Was z takim pytaniem i mam nadzieje, że uzyskam sensowną odpowiedź :
otoz mam taki problem, zakupiłem Roverka w stanie w ktory trzeba bylo wlozyc troszke pieniedzy, podjalem sie tego zadania-zakupilem kilka nowych czesci w tym DRZWI od strony kierowcy-poslugujac sie instrukcja wymiany drzwi natrafilem na bardzo dziwny problem tzn. odkrecilem zawiasy i zostało mi tylko odczepic kostke z kablami od drzwi-i tu sie zaczynaja sceny, z kostka nie dalo sie nic zrobic(nie wiem czy ona powinna wygladac tak jak na zdjeciu-zdjecia zamieszczam w zalaczniku)
i zmuszony bylem sila wyrwac kabelki aby spokojnie wziac te drzwi na bok. Czy kostka jak na zdjeciu powinna tak wygladac? i czy nosi ona jakas nazwe czy cos i w jakim miejscu mozna ją kupic? prosze o wyrozumialosc, jestem zielony z takich rzeczy
dziekuje i pozdrawiam wszystkich
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 15:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 22:19
No, trochę ją poharatałeś
Generalnie Ona się łatwo odpina. Wtyczkę łączącą drzwi z autem odpinasz naciskając ją od góry i dołu. A gniazdo w drzwiach trzyma się na zatrzasku którego naciska się wkładając rękę w drzwi. Jest to wiązka drzwi.
Nie kupuj z anglika bo nie pasuje.
[ Dodano: Sro Mar 28, 2012 23:19 ]
Chociaż wydaje mi się, że jak przełożysz wiązkę z prawych drzwi angola do swoich drzwi kierowcy to powinno być ok. Lewe i prawe wiązki mają inaczej pupinane piny i więcej kabli.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum