Wysłany: Czw Maj 17, 2012 15:33 [R75] Tajemnicze druciki pod korkiem oleju
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Cześć.
Zajrzałem dziś do korka wlewu oleju i zaniepokoiły mnie dwie rzeczy.
1. Na przeciwległej korkowi ściance jest czarny osad, nagar. Jest na całej ściance oprócz jakby wypłukanego/odpadającego pola dokładnie naprzeciw wlewu. Wygląda to tak jakby ścianka była w nagarze, który spłukał się od np. wlewania oleju. Osad ten jest miękki - jakbym go podrapał palcem to zejdzie ale takimi jakby płatami. Nie wiem czy dobrze to opisuję Niestety nie udało mi się zrobić zdjęcia.
2. Jak spojrzałem w lewo od korka (stojąc przed autem) to tam jest ujście takiego wężyka (odma?) i od środka (zaglądając przez korek) wystaje tam jakby kłąb jasnych, poplątanych drucików - czy to tak ma być i co to jest?
Aha - nie znam się na autach i na silnikach więc wybaczcie jesli pytania są idiotyczne.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum