Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 18:57 [R216 Coupe] Alarm/Centralny zamek
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Pytanko odnośnie alarmu. W moim roverze alarm jest fabryczny (pomijam, ze wyje jak cholera) ale czy u Was też trzeba przyłożyc pilota niemal do szyby żeby otworzyć auto ?
Ostatnio zmieniony przez tronsek Czw Lis 03, 2011 17:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 18:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sty 2011 Posty: 106 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Wrz 14, 2011 16:27
Mam 416 w kombi z 98r. i spokojnie otwiera z 5 metrów.. Nigdy nie było z tym problemów
Odejdźcie dalej niż 1m, przyłóżcie pilot do głowy i spróbujcie otworzyć jest szansa, że chwyci
Ja też kombi tyle że 95 i oba piloty raczej z bliska choć fakt patent z przyłożeniem do głowy działa w tedy faktycznie potrafi z kilku metrów chwycić. A alarm jak dla mnie za czuły bo pozostawiony sam sobie potrafi zawyć, mucha w środku czy co.
Podłącze się do tematu kupiłem rovera 220 coupe z centralnym zamkiem ale bez pilota auto ma immobilaizer taki wkladany obok stacyjki bolec. Teraz pytanie powinienem miec jakies piloty ? Chcę zainstalować centralny na pilota żeby było wygodnie ale widzę że większość z was ma piloty i z nimi jakieś problemy. Jak myślicie potrzebuję centralki i pilota czy centralka gdzieś jest i tylko brakuje mi pilotów ? Jak to sprawdzić ?
hmm jakiś patent na to jego wycie ? jak go zostawię w ciepły dzień to po jakimś czasie wyje wiec prawie alarmu nie uzbrajam. nie wiem czy reaguje na ruchy ciepłego powietrza czy muchy w środku ale jak dla mnie coś nie gra może ten czujnik na słupku trzeba rozebrać i przeczyścić
Ja mam w coupe pilot, nie wiem czy oryginalny, w sumie mam czujniki ruchu w środku.. Ale łapie z 2-3 metrów a jak bateria jest 'świeża' łapie z dłuższych odległości
Ja wczoraj zacząłem zgłebiać temat. Czujnik wyje jak wsadzę rękę do środka przy uzbrojonym alarmie. a co do pilota to przerobiłem go tak jak opisuje to artykuł i łapie z 10 m Wycie przy podmuchu wiatru też jest u mnie normalnym zjawiskiem. Chyba tak ma być.
Aaa te czujniki można wyciągnąc, są na jedną wtyczke. Może to rozwiże problem. Wtedy będzie wył dopierdo jak ktoś otworzy drzwi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum