Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witajcie,
mam dosyć irytujący luz na przekładni kierowniczej.wg mechaników nie da się go wyregulować śrubą,bo jak skasują luz na wprost to będzie się blokowała kierownica w skrętach.luźno jest na jakiejś tam "listwie" i tam gdzie kolumna ma się składać w czasie wypadku.generalnie trzeba ją zregenerować albo wymienić.i teraz dwa pytania:
1.regenerować?jeśli tak to gdzie i ile to naprawdę może kosztować?mechanik mówił o 1000zl za regenerację+koszt montażu/demontażu a to strasznie dużo kasy...
2.kupić używaną?da się to jakoś sprawdzić przed zakupem,czy po montażu dopiero i się okaże że jest gorzej niż było?przekładnia w coupe jest jakaś specyficzna czy pasuje normalnie od innych kanciaków?albo w ogóle może od innego rovera da się dopasować?bo stricte od coupe to będzie ciężko znaleźć...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 05, 2012 11:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mechanik mówił o 1000zl za regenerację+koszt montażu/demontażu a to strasznie dużo kasy...
Sama regeneracja to koszt 700-800zł.
Rhos napisał/a:
kupić używaną?
To jest zawsze ryzyko. Mam w garage przekładnie od R216Coupe, odziedziczoną razem z autem (ponoć była kupiona na wymianę, ale nie było potrzeby jej wymieniać), ale nie wiem czy podejdzie do Twojego R. Trzeba to sprawdzić.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lip 05, 2012 15:03
tronsek napisał/a:
Rhos napisał/a:
mechanik mówił o 1000zl za regenerację+koszt montażu/demontażu a to strasznie dużo kasy...
Sama regeneracja to koszt 700-800zł.
Rhos napisał/a:
kupić używaną?
To jest zawsze ryzyko. Mam w garage przekładnie od R216Coupe, odziedziczoną razem z autem (ponoć była kupiona na wymianę, ale nie było potrzeby jej wymieniać), ale nie wiem czy podejdzie do Twojego R. Trzeba to sprawdzić.
Hondowska przekładnia jest inna i nie pasuje. Szybciej podejdzie taka od 214-ki.
ktoś go polecał w temacie regeneracji.na ich stronie po wybraniu modelu wychodzi mi koszt regeneracji 299zl+czesci...to one kosztują 500zl aż?jakie elementy są do tego potrzebne?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum