Wysłany: Nie Lip 15, 2012 12:29 [Rover 75] Ułamane wyjście z ustrojstwie przy obudowie aku.
Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Witam,
Potrzebuję pomocy na gwałt jak nigdy. Otóż dzisiaj ułamałem wyjście z tego ustrojstwa co jest przymocowane na obudowie aku i połączone z dolotem. (to jakiś egr/zawór zwrotny chyba).
Poniżej fotki.
I tu moja prośba:
1. Co to za ustrojstwo jest i do czego idzie ten przewód co ułamałem?
2. czy mogę to zaślepić i tak jeździć bo wóz jeszcze dzisiaj na noc by mi na gwałt był potrzebny?
3. Czy to jakieś ekstra czułe i jak się zachowa jak to po prostu skleję?
Tak jak Hvilek zawsze wam pomaga proszę pomóżcie mi:-(
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 15, 2012 12:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak to EGR, nie przejmuj się auto Ci nie wybuchnie, po prostu zdemontuj, kup kropelkę papierek ścierny i sklej to porządnie, albo pistolet na klej i roztop i zalej żeby trzymało, bez tego możesz jeździć, możesz czuć minimalną różnicę w obrotach albo silniczek troszkę głośniej będzie chodził... wielu to zaślepia, wycina itd... u mnie nie działało z rok czasu
jeździj, jak znajdziesz chwilę posklejaj i tyle:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum