Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2001
Hej, zmieniam wydech na janspeeda, dużo rzeczy już na ten temat było tutaj napisane, ale zainteresowałem się tym tematem od strony teoretyczno technicznej przez użytkownika bumelanta, i chciałem sobie policzyć niektóre wielkości (przekrój itp) za pomocą dostępnych w necie wzorów. Ale brakuje mi jednej danej a mianowicie kątu otwarcia zaworu wydechowego, to to samo co DMP, nigdzie nie znalazłem tej informacji na temat Rovera silnika 1.4/1.6. Pomożecie? Jak jest zainteresowanie to możemy popróbować wg wzorów policzyć to na inne auta, jak coś to zamieszczę artykuł z wzorami, którego się trzymam, ale to na wyraźną prośbę bo dużo tego plus obrazki.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 31, 2012 09:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum