Ech... To jak zawsze trudny temat, ale wczoraj zatankowałem LPG za 15,9 Sk (korony słowackiej), czyli wg informacji z karty za 1,71 PLN/l...
W Wawie średnia cena to już ponad 2,30 PLN/l i tylko w Auchan 2,13 PLN/l, bo oni sobię odbiją na cenach w markecie...
Czyli mamy różnicę 60 gr, czyli ponad 35% na podatkach, bo nie sądzę, żeby Słowacy mieli tańsze źródło dostaw, bo zarówno oni, jak i my importujemy LPG, głownie z Rosji...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 12:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
BTW - co możecie powiedzieć o stacjach Łukoj .. czy jakoś tak - weszło to niedawno do Radomia i mają ON w cenie 4.62 - gdzie nawet na NEste jest 4.68 .... aż strach tankować
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jakoś zwykle nie zauważam różnic w jakości - musi być fatalny, żebym to zauważył, więc nie umiem nic powiedzieć.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
BTW - co możecie powiedzieć o stacjach Łukoj .. czy jakoś tak - weszło to niedawno do Radomia i mają ON w cenie 4.62 - gdzie nawet na NEste jest 4.68 .... aż strach tankować
Ja wczoraj tankowałem benzynę 95 pod Kartuzami (Lotos) za 4,49zł/litr a w Gdańsku była już po 4,46zł/litr (Orlen, Lotos, Shell). Z kolei w Słupsku (też wczoraj) bena była po 4,72zł/litr. ON był w identycznych cenach.
Lukoil kupił ostatnio JET-a. Poza tym robią dobre oleje silnikowe (przynajmniej tak wynika z parametrów).
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
roboo [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 15:49
Po przeróżnych ekscesach ilościowych i jakościowych po LPG na Orlenie, już od roku tankuję na stacjach Jet, czyli Lukoil Polska i jest . Spalanie się unormowało, a do butli zmieści się zawsze podobna ilość gazu. No tylko cena, niebezpiecznie zbliżam się do 100zł za tankowanie - LPG na Jet w Opolu po 2,23zł - jedna z tańszych stacji w mieście.
Hehe...
Ja normalnie tankuję na Auchan - zawsze wchodzi tyle samo gazu, a jak przyjechałem ostatnio na przegląd, to gazownicy powiedzieli, że filtr fazy ciekłej, jak na 15 kkm to wygląda ok i rzeczywiście był bardziej żółty (taki był nowy) niż szary, czy czarny.
A do tego obecnie na Auchan jest 20 gr taniej niż na innych stacjach w okolicy.
Ja nauczony doswiadczniem nie taknowac na szrotach Tankuje teraz na BP i Neste. Ta ostatnia szczegolnie lubie gdyz placac karta i korzystajac z ich karty NETSE ID dostaje w prezencie do 10 gr na litrze i jeszcze do tego faktura.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Shite, a na mojej Neste w Poznaniu tylko 5 gr oszczędności na litrze przy płaceniu kartą! I to nie cały czas. Autko chodzi dobrze na ich paliwie, spalanie też jest w porządku.
Witam!
Kurcze ceny paliw w Polsce szaleją a tutaj od 7 miesięcy praktycznie nie zmieniają się,ewentualnie wahają się o kilka Dinarów.
I tak np: litr 95 to koszt około 80 groszy,ropa między 50-70 groszy za litr a Lpg 30-35 groszy.
Szkoda że ja swojego Rover-ka tutaj nie mam
_________________ Były RoVerki ,Saab 9-3, Bertona Cabrio
Witam!
Kurcze ceny paliw w Polsce szaleją a tutaj od 7 miesięcy praktycznie nie zmieniają się,ewentualnie wahają się o kilka Dinarów.
I tak np: litr 95 to koszt około 80 groszy,ropa między 50-70 groszy za litr a Lpg 30-35 groszy.
Szkoda że ja swojego Rover-ka tutaj nie mam
Chcesz nas wprowadzić w furię ? Ja dla świętego spokoju tankuję od kupna roverka wyłącznie BP Ultimate Diesel. Nie wiem czy dobrze robię, wiem tylko, że portfel ciągle cienki
Ja dla świętego spokoju tankuję od kupna roverka wyłącznie BP Ultimate Diesel. Nie wiem czy dobrze robię, wiem tylko, że portfel ciągle cienki
może i portfel ciągle cienki, ale ile na pełnym baku na tym paliwie przejeżdżasz a ile by to było na jakimś szicie
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Tak, kiedys byly testy w paru gazetach i wyszlo paredziesiat km wiecej na ultimate. Marek jak sie wyarabia ta karte neste, bo chetnie by ja dziabnal. 10gr/1litr to wychodzi co tydzien 4.5zl-5zl. W skali roku to dodatkowo jeden pelen bak gratis;)
W większy zasięg na ultimate nie wierzę... ale tankowałem tylko raz i olałem sprawę, zalewam Statoila, szkoda przepłacać
Tankując na ultimate benzynę (tę lepszą) do VectryB 1.6 16 V robiłem około 60-80 km więcej niż na "normalnym" paliwie - sprawdziłem to kilkukrotnie.
Nie testowałem tego pod kontem ON - ale lejąc z Ultimate mam wrażenie że samochód jest "żywszy" - oczywiście może być to autosugestia
BTW - lekki poranny szok - wczoraj wracając do domu z pracy - ON na statoilu 4.75 - dziś jadąc do pracy - litr ON za 4.54 ...
Okazało się że cena za baryłkę spadła o ponad 20 dol.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum