Wysłany: Nie Sie 05, 2012 13:10 [r620si] Prawidolowe wygluszenie drzwi
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam czy ktos wygluszal drzwi w roverku ? Posiadam tasme dekarska TYTAN, jak nalezy to zrobic , czy cos oprocz tasmy bedzie potrzebne? jak naljepiej wykleic.
_________________ mathew
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 05, 2012 13:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie właśnie, niech ktoś doświadczony się wypowie. Też by mi się jakaś podpowiedź przydała, bo nie wiem czy sam się tym zająć czy jednak odłożyć trochę kasy i jechać do serwisu. W Warszawie w sumie mam gdzie, bo jest SztukaWyciszania.pl ale wiadomo zawsze kasy mało
Ostatnio zmieniony przez fantasta Czw Paź 04, 2012 00:57, w całości zmieniany 2 razy
ja wygłuszałem taka tasma, potrzebna bedzie opalarka lub suszarka z tym ze opalareczka szybciej rozgrzejesz zasada jest prosta drzwi musza byc oczyszczone z brudu i odtłuszczone benzyna ekstrakcyjna odcinasz kawałek jaki bedzie ci potrzebny rozgrzewasz go jednym z urządzeń wymienianych wyżej i naklejasz dociskajac oczywiscie tasma sie licho lepi a po rozgrzaniu lepkosc jest duzo duzo lepsza
Przed wygłuszeniem warto oczyścić spód drzwi ze śmieci, udrożnić kanały odpływowe, nasmarować zamki, prowadnice szyb i przejrzeć wszystkie elementy bo po wygłuszeniu będzie się ciężko do nich dostać. Zwróć też uwagę na kable i cięgna od zamka żeby nie brzęczały. Zabawy jest z tym sporo ale warto się tym zająć.
_________________ Nigdy nie kupię auta na "F"... miałem więc Fiata a teraz mam Peugeota
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum