Wysłany: Nie Gru 23, 2012 00:31 [214Si LPG] Problem z ogrzewaniem środka samochodu + swiatla
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam forumowiczów, mam problem, mianowicie mrozy są siarczyste a u mnie w Roverku zimno jak na Syberii... Nie wiem dlaczego, nawet pop rzejechaniu 20 km auto nadal wieje lekko ciepłym powietrzem, ale ręce i nogi dalej marzną... Ubywa mi trochę płynu chłodniczego co jakiś czas ale staram się by bł on zwykle dolewany, zakładałem karton na chłodnice ale silnik się zaczął grzać i musiałem go wyjąć, zresztą i tak nic to nie dało...
Nie wiem cyz to termostat czy co kolwiek innego, jestem w tym zielony ?
Drugie pytanie: Pali mi się ciągle w środku kontrolka ABS, ale ostatnio jak było zimno i mocno hamowałem to biło w pedał, czyli działa, więc czemu się pali ?
Ostatnia kwestia to przednie światła pozycyjne, jak kupiłem samochod to przednie nie działały, a teraz działa jakimś cudem tylko lewa lampa, ktoś wie co jest nie tak ? Proszę o pomoc, jestem zielony w tych sprawach ? POZDRAWIAM SERDECZNIE, WESOŁYCH ŚWIĄT !
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 23, 2012 00:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam forumowiczów, mam problem, mianowicie mrozy są siarczyste a u mnie w Roverku zimno jak na Syberii... Nie wiem dlaczego, nawet pop rzejechaniu 20 km auto nadal wieje lekko ciepłym powietrzem, ale ręce i nogi dalej marzną... Ubywa mi trochę płynu chłodniczego co jakiś czas ale staram się by bł on zwykle dolewany, zakładałem karton na chłodnice ale silnik się zaczął grzać i musiałem go wyjąć, zresztą i tak nic to nie dało...
Po jakim czasie wskazówka od temp. jest już na swojej normalnej pozycji
smalternative napisał/a:
Ostatnia kwestia to przednie światła pozycyjne, jak kupiłem samochod to przednie nie działały, a teraz działa jakimś cudem tylko lewa lampa, ktoś wie co jest nie tak ? Proszę o pomoc, jestem zielony w tych sprawach ? POZDRAWIAM SERDECZNIE, WESOŁYCH ŚWIĄT !
Do sprawdzenia połączenia kabli przy lampie.
smalternative napisał/a:
Drugie pytanie: Pali mi się ciągle w środku kontrolka ABS, ale ostatnio jak było zimno i mocno hamowałem to biło w pedał, czyli działa, więc czemu się pali ?
Wskazówka jest troszeczkę poniżej połowy w sumie po chwili jazdy, zawsze odpalam, czekam az sie przelaczy na gaz, wyjezdzam i po jakims 1 km,2,3 juz jest troche ponizej polowy
Ad 3. Mam taki płyn jakiś niemiecki w sprayu do tarcz hamulcowych, myslisz ze jakbym psiknal wszystkie tarcze i hamulce i zaciski to by cos czujnik przeczyscilo ?
Wskazówka jest troszeczkę poniżej połowy w sumie po chwili jazdy, zawsze odpalam, czekam az sie przelaczy na gaz, wyjezdzam i po jakims 1 km,2,3 juz jest troche ponizej polowy
No to termostat możemy wykluczyć.
Sprawdź teraz czy zawór od nagrzewnicy otwiera się i zamyka. Znajdziesz go tak po środku przy samej ściance grodziowej. Jeśli drucik od zaworu będzie wciśnięty na max to znaczy, że przepływ przez nagrzewnice jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum