Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 10:06 [R75] Podłączenie zwrotnicy
Witam, chciałem zmienić głośniki w przednich drzwiach na zestaw co miałem w r 200(bass-tweeter-zwrotnica) i nie wiem gdzie wpiąć zwrotnice. chodzi o to, że oryginalnie idą dwie pary kabli bass i tweeter i czy musze znaleźć oryg. wiązke przed podziałką bass i wysoki czy mogę zwrotnice wpiąć w kable od basu a tweetera zaizolować?
Dzięki i Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 23:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 10:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zależy jak jest skonstruowana orginalna zwrotka - czy pod tweeter jest odcięcie kondensatorem (przy dwudrożnym zestawie metoda bardzo popularna) - jeśli tak to możesz spokojnie zwrotki w kable od basa wrzucić a przewody od tweetera zaizolować (choć ja zostawiłbym oryginalną instalację)
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
dzięki practicator, jak będę miał czas i pogoda pozwoli to się pobawie ze zwronicami i podłącze glośniki pod oryg. instalacje
sprawdz tylko gdzieś jaka jest różnica między orginalnym tweeterem a tym co montujesz - może być potrzeba zmiany kondensatora pod nowy głośnik. (ktoś kto lepiej zna teorię potrafi wyliczyć jakiej pojemności potrzebujesz)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum