Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
dobry wieczor.jestem od niedawna wlascicielem rovera 75 i prawdopodobnie padl mi immobiliser,tak mysle.objawy sa nastepujace;nie mam iskry i nie dziala CENTRALNY ZAMEK ,wszystkie inne kontrolki dzialaja,rozrusznik kreci bez problemu.slysze ze pompa tez sie zalancza.teraz moja prosba i pytanie;czy moze mi ktos powiedziec gdzie znajduje sie immo bo slyszalem ze mozna go odlaczyc?chcialbym sie upewnic ze to jest napewno to.i drugie pytanie czy po odlaczeniu go auto odpali czy komputer musi byc wymieniony na komputer bez immo??dziekuje
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 23, 2012 19:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
brak iskry - cewki, zasilanie cewek, komputer, czujnik położenia walu itd. Najlepiej było by sprawdzić u jakiegoś diagnosty komputerowego - szybko by wyszło. Jeżeli rozrusznik kreci i pompa to imo jest ok
Witam Panowie zaprowadziłem swojego rovera na instalacje lpg. Po założeniu gazu silnik nie odpala, brakuje mu iskry na komputerze pokazało bląd czujnika wałka rozrządu który został wymieniony, błedu nie pokazuje ale nadal nie ma iskry. Zauważyłem ze pod przepustnicą wisi nie wpięta wtyczka ale mechanior mówi ze ona już tak leżała, jest to możliwe? Co może być z tą iskrą?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum