Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam, otóż jak w temacie, po wymianie skrzyni wyje ona dość głośno. Moje pytanie brzmi czy to już koniec jej żywotu czy musi ona rozruszać swoje przekładnie i łożyska.
Skrzynia leżała pewnie jakiś czas na szrocie.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 07, 2013 20:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dolałeś 2 litry... A Ty wiesz że do tej skrzyni wchodzi ok 2 litrów tylko oleju? Wiec jeśli dolałeś do tego co był, to ile teraz masz? 3 litry? 4 litry?
ta skrzynia była bez oleju, wlałem 2 litry bo wiem że wchodzi 1.8l. Jeżeli to za mało to wleje więcej jeżeli trzeba. Skrzynia naprawdę głośno chodzi bo jak zawsze jechałem to delikatnie tylko silnik słyszałem a teraz tak skrzynia wyje że radio mi zagłusza
no niestety jak stała bez oleju, to pewnie pod łożyskami skorodowały wałki i będzie wyć
Może samo z czasem się wytrze i uspokoi, a może będzie trzeba rozbierać skrzynię
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
a co myślicie by dolać preparatu który "wyciszy" ją?
Widziałem na stacji że mają coś takiego, ale sprzedawca powiedział: "to nie jest dobre na zimę, ponieważ nie będzie miał siły przekręcić." Objaśniał że olej to zagęszcza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum