Samochód podobno jest bezwypadkowy - właściciel ma wątpliwości, czy poprzednik nie malował tylko tylu (na czujnikach podobno nic nie wychodzi, ale jemu się tak wydaje, że coś za ładny jest ten tył) - sprawdzę to na stacji diagnostycznej - czy nie był przekoszony, podłużnice całe i jak wygląda spód, czy nie ma jakiejś harmonijki. Może było jakieś porysowanie, które zostało pomalowane przez poprzednika... trudno określić.
I jeszcze jedna kwestia (właściciel wydaje się być szczery):
Twierdzi, że wszystko śmiga, ale wyświetliła się jakiś czas temu lampka check engine. Podpiął go pod komputer i jedyny błąd jaki wykazał to sonda lambda.
Podobno zaczęło delikatnie szarpać,dusić autem przy zmianie biegów i za raz po odpaleniu silnika utrzymują się przez chwilę podwyższone obroty. Zauważył też zwiększone spalanie ok. 2 litry.
Sprzedawca podobno ostatnio czyścił silniczki przy kolektorze i tam podobno nie było uszczelek, tylko ktoś dał silikon. Facet to wyczyścił i nie założył uszczelek, ani nie dał silikonu. Podejrzewa, że dochodzi "lewe" powietrze.
Twierdzi, ze samochód cały czas jest na chodzie. Sprzęgło smiga, skrzynia biegów podobno ideał i słynny wentylator też OK. Podbno nie ściąga przy nawet szybkiej jeździ i przy hamowaniu.
Cena jest bardzo niska. Jak myślicie czy warto jechać po ten samochód? Mam ok. 320km w jedną stronę
Myslicie, że objawy na które wskazuje sprzedający faktycznie wskazują na brak tych uszczelek i konieczność wymiany sondy lambda
Jaki może być koszt takiej naprawy
Bardzo Was proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 30, 2013 20:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z zewnątrz wygląda raczej OK.
Najprawdopodobniej brakuje osłony pod silnikiem.
Szkoda, że nie ma zdjęcia, na którym widać by było cały fotel kierowcy i komorę silnika - może dało by się poprosić sprzedającego o takie właśnie zdjęcia.
Mam do niego 40 km i juz 2 miesiące temu byłem oglądać dla ludzi z forum , za chwile znajdę linki
[ Dodano: Nie Gru 01, 2013 14:35 ]
Ta cena która jest teraz naprawdę jjest ciekawa. Ale pewnie drugie tyle dołożysz. Mimo to zastanów się dobrze co trzeba sprawdzić, jak zdecydujesz sie kkupić. Przeczyta . na dole link do zdjęć. Będziesz miał ochotęmimożesz zadzwonić do mnie. Numer znajdziesz w stopce nawet dzisiaj dzwon aż odbiorę
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=89654
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum