Witajcie! Od 2 lat tutaj nie zaglądałem w 2011 miałem R200 Silverstone, niestety coś mnie pokusiło i zamieniłem na inną fure.. najgorsza decyzja w moim życiu!
Od niedawna szukałem czegoś nowego - padło na MG ZR. No i w ten sposób 01.03.2014 stałem się posiadaczem tego oto MG ZR 160:
Rok produkcji 2003. Kupiony 05/05/2003 we Włoszech za 18.492,00 euro (mam oryginalna fakture - niestety po włosku i nic z niej nie rozumiem )
Z tego co na dzień dzisiejszy wiem o tym samochodzie:
-była przygoda na parkingu, dostał w lewy przedni błotnik. Zrobione ładnie, bez szpachli, nawet nie widać za bardzo.
-wymieniona przednia szyba od pęknięcia, boczna od strony pasażera (ktoś pokusił się na radio)
-gaz założony w 2010r, butla w kole.
I właśnie z gazem mam problemy. Na PB chodzi znakomicie, ale gdy przełączy się na gaz zaczyna szarpać, strzelać w dolot itp rzeczy. Poprzedni właściciel wymieniał kable i cewki, ale jego mechanik stwierdził że "są jakieś złe". Na razie przeczyściłem świece i zmniejszyłem odstęp elektrod. Jest maleńka poprawa, ale ciągle nie to..
Niedługo wybieram się do gazownika, może po jakiś regulacjach coś się poprawi?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 03, 2014 13:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Byłem u gazownika - podobno mam założony za mały reduktor (do 90 koni) i przez to szarpie i strzela w dolot.. zamówiłem też kable. Podobno ciężko dobrać więc gdyby ktoś szukał, to do 1.8 VVC pasują BOSCH 0986357154 (nr. oem: ROVER NGC 0000 30)
Wymienione kable, świece też.. na benzynie idzie jak rakieta. Ale gdy tylko przełączę na gaz zaczyna strzelać, szarpać i mrugać check a gdy wrócę na PB przez parę minut zachowuje się podobnie a potem check gaśnie i wszystko jest ok. Jestem umówiony na środę do gazownika na wymianę parownika i ogólne regulacje. Jak to nie pomoże to ja już nie wiem co zrobić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum