Wysłany: Nie Mar 09, 2014 15:28 Zdjęcia R//MG na stronie klubowej
Już jakiś czas temu wpadł mi do głowy pomysł, aby na stronie klubowej w formie baneru pojawiły się nowe zdjęcia naszych aut.
Czy jest na to szansa ? Można np zamieścić zdjęcia, które brały udział w konkursie kalendarzowym, lub te które się w nim znajdują.
Dla pewności zamieszczam na zdjęciu o które foto mi chodzi
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 15:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jest na to szansa, b. duża.
Potrzebny do tego jest Ley i jego wolny czas.
Lub Ley jego wolny czas i trochę pracy, aby można było to robić "automatycznie"
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Markzo, laureat np. marca nie bierze udziału w losowaniu na kwiecień, aby nie było "monopolu" na podium wymagania powinny być według mnie tak duże jak w przypadku kalendarza bo nie każdy fotografem jest
Ostatnio zmieniony przez MatiNitro Nie Mar 09, 2014 19:38, w całości zmieniany 1 raz
Dobry pomysł tylko ja osobiście podzieliłbym to na modele bo jak wiadomo R75 i R600 na foto wyglądają całkiem inaczej i 600ta nie ma szans lepiej wyglądać niż 75tka. Wybierać między modelami a nie wszystkimi fotkami. 600tek jest mało i nigdzie ich na forum nie widać tak jak i w kalendarzu.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Miśki, pomysł fajny, generalnie nie jest to skomplikowana sprawa, więc pewnie dam radę
Co do zdjęć, to żeby była jasność:
- zdjęcie nie musi być wykonane lustrzanką, ale żelazkiem lub smartfonem z biedronki też wolałbym nie, co oznacza że nie ma ścisłych kryteriów technicznych
- wyboru zdjęć dokonuję ja i nie ma że boli przy czym głównym kryterium wyboru jest to czy nadesłane zdjęcie da się sensownie wpasować w oczekiwany format - uwierzcie mi gdy powiem, że dużo zdjęć odpadnie w przedbiegach bo wciśnięcie ich w taki wąski pasek zabije całą ich magię... no i wtedy - rzecz jasna - takie zdjęcie na stronie się nie pojawi (obecnie nam panujące zdjęcia też zostały wybrane z prawie trzykrotnie większej bazy zdjęć).
- nie widzę przeszkód aby chętni zgłaszali po kilka zdjęć (różnych ujęć), aby łatwiej można było coś dopasować do formatu banera
- zdjęcia najlepiej byłoby nadsyłać na jakiś mail, pewnie mój tylko MaRecKi musi mi jakieś nowe hasło do poczty na ley@roverki.pl spreparować, bo nie pamiętam
- kwestią dyskusyjną jest czy powinny pojawiać się tam auta sympatyków czy tylko klubowiczów - zakładam, że klubowicze mają pierwszeństwo, ale nie odrzucałbym sympatyków, bo statusy się zmieniają
- aha, żadnych ankiet i głosowań nad zdjęciami nie przewiduję, bo to małe banerki i może ich być dużo - miejsca starczy dla wszystkich, a tak jak wspomniałem - dużo zdjęć będzie wyglądało źle w takim formacie i odpadnie, wiec szkoda toczyć jałowe debaty - tym bardziej, że ja nie będę miał na nie czasu i wolę przeznaczyć go na przygotowywanie zdjęć
tak to wygląda z mojej strony
pozdrawiam
Ley
_________________ proud owner of Rover 45 british racing green 2004 former but still proud owner of Rover 216 GTI Twin Cam 1993
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum