Hitman, gdzie Ci się miesza ten olej z płynem ?
Jeśli w zbiorniczku wyrównawczym to poszukaj informacji o HGF (i wszystko jasne)
Aha......... i nie naprawiaj auta u tego mechanika.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
około 20 km ale czasami autko stoi kilka dni. Możliwe, że źle zdiagnozowałem mieszanie się płynu z olejem, ale w każdym razie płynu znaczącą ubywa ze zbiorniczka.
Hitman, posłuchaj kolegów, zmień mechanika. Po wycieku widać że to z pod głowicy i to prawdopodobnie przez złą wymianę.
Pod korkiem mi też zbiera się nieraz biały osad, ale to z tego powodu że auto jeździ na krótkich odcinkach. Jeśli olej masz czysty, to na pewno nie miesza Ci sie olej z płynem.
Jak kupiłem Swoją 214 to miałem właśnie ten sam wypadek, mieszał mi się płym chłodniczy z olejem, na szczęście to była tylko uszczelka pod głowicą, wadą natomiast jest to ze przy rozbieraniu silnika i tak wszystko trzeba będzie wymieniać, więc jeżeli kolega miał robiony rozrząd to pieniążki poszły w błoto. Mój rozrząd przy wymianie uszczelki miał jakieś 10tys i tak czy siak została założona nowa część
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum