Wysłany: Sob Gru 06, 2014 09:20 [R75] Wyciek z nad sprzęgła...
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
Dzisiaj zauważyłem taką plamę pod sprzęgłem (fotki) i nie wiem skąd ona się wzięła.
Ostatnio miałem robione sprzęgło - okazało się, że pompka wysprzęglika ? jest nieszczelna i coś tam w serwisie z tym robili no i płyn był stary i został wymieniony tam płyn.
Co to może być ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 06, 2014 09:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sob Gru 06, 2014 09:41
Nie było tej plamy po serwisie? Często nieudolni mechanicy podczas odpowietrzania upaćkają tak wszystko pod pedałami w 75. Lub wycieka płyn z pompki. Nie chodzi gorzej sprzęgło?
Nie było tej plamy po serwisie? Często nieudolni mechanicy podczas odpowietrzania upaćkają tak wszystko pod pedałami w 75. Lub wycieka płyn z pompki. Nie chodzi gorzej sprzęgło?
szczerze to nie wiek czy była już czy nie, ale koleś mówił że może przeciekać
sprzęgło raczej działa ok no i biegi też chodzą jak miód
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sob Gru 06, 2014 14:38
To wyciągnij osłonę nad nogami i będziesz widział po pompce czy jest mokra i przecieka z niej. Przynajmniej będziesz wiedział czy on zostawił plamę czy możesz się spodziewać że nagle stracisz sprzęgło.
To wyciągnij osłonę nad nogami i będziesz widział po pompce czy jest mokra i przecieka z niej. Przynajmniej będziesz wiedział czy on zostawił plamę czy możesz się spodziewać że nagle stracisz sprzęgło.
jaki koszt takiej pompki i wymiany???
czy to możliwe żeby pompka ta kosztowała 1200 zł ? w serwisie mi powiedzieli, że sama pompka kosztuje 1200 zł plus robocizna
tylko, że ja widzę tutaj (http://www.tazuparts.com/product/plprodukt1/) kosztuje 325 zł - to skąd 1200 zł ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum