Mam możliwość kupienia w dobrej cenie pianki kauczukowej samoprzylepnej K-Flex, używałem podobnej noname na boczkach i wyszło naprawdę fajnie, a sam materiał jest lekki więc praktycznie nie obciąża auta.
Problem dla mnie taki że jakbym chciał kupić to muszę brać całą rolkę czyli 45m2, metr^2 mogę mieć za ~25zł o grubości 6mm.
Z tego co pamiętam to na drzwi wyszło mi niecały metr^2 (ale w coupe gdzie są skrzydła), teraz mam nowe boczki i plastiki i chcę je sobie wygłuszyć ładnie zanim zamontuję.
Chętnie kupię - będę wymieniał boczek w drzwiach kierowcy. Obawiam się, że fabryczne wyciszenie mogło już dawno sparcieć i się wykruszyć.
A skoro już i tak będę umiał zdjąć boczek to z drugim powinno pójść szybko i sprawnie
Swoją drogą da się jakoś wyciszyć dźwięk silnika? Zamierzam także wymienić deskę rozdzielczą, bo mam w obecnej dwie małe dziurki po jakimś zestawie. Już mam drugą, tyle że na samochodzie. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z przekładką. Skoro będę miał to rozebrane, to może jeszcze gdzieś tam da się dorzucić trochę wyciszenia?
Pewnie trzeba by wykleić ściankę grodziową od środka, skoro będziesz miał ściągnięty kokpit. Ile potrzeba? Ja bym przeliczył powierzchnię w m^2 i dodał trochę zapasu w zależności jak bardzo nierówno jest. Pianka jest fajna bo jest giętka i łatwo da się ją dopasować do kształtu powierzchni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum