Wysłany: Nie Paź 26, 2014 21:05 [825] naprawa deski nad zegarami
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
hej, mam pytanie mianowicie, bawil sie ktos z podklejeniem deski nad zegarami w galeonie? z tego co wiem jest to dosc powszechna bolaczka tego modelu. musze sie za to zabrac bo juz zaczyna troszke odstawac i lepiej nie czekac z tym, tylko jakiego kleju uzyc. dzieki i pozdrover
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 26, 2014 21:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja gdzieś dawno temu w internecie widziałem jakiś foto tutorial, tam bylo chyba dodatkowo wycinane kawalek deski na srodku wybulenia, wycięcie w kształcie klina, tak żeby juz nie sprężynowało. Trzeba by poszukać na mgrover.org i tym innym forum tylko R800
U mnie oczywiscie nie odstaje tak jak u wszystkich z przodu, tylko zaczyna sie od nawiewów na szybę :-(, co wiąże sie z demontażem deski przed jakimikolwiek próbami naprawy.
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Ostatnio zmieniony przez AndrewS Wto Paź 28, 2014 23:32, w całości zmieniany 1 raz
Kiedyś czytałem właśnie na mg-rover, że koleś powycinał prostopadłe rowki w tej "gąbce", żeby osłabić sprężynowanie. Potem jakiś klej i zaciski stolarskie. Ja cały czas powtarzam, że jak ktoś ma dobrą deskę to niech kładzie na wierzch izolację termiczną gdy samochód stoi na słońcu bo jak nie to odkształcenie deski dopadnie go prędzej czy później
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
No niestety nie mogę tego odnaleźć. Pamiętam, że ten gościu w jakiś sposób wyżłobił w tej gąbce równoległe rowki szerokości paru milimetrów, żeby osłabić sprężynowanie.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum