Witajcie. Kupiłem całe audio do samochodu. Ale niestety mam złe dystanse mdf na przód a mianowicie do R25. Mam kogoś kto może zrobić mi takie dystanse ale potrzebuję wymiarów, może schematu, wszystkiego co by mi pomogło taki dystans zrobić. Oczywiście za pomoc wykonam kilka więcej i przekażę forumowiczom. Proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 23, 2015 17:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Physixc, Weź że zdejmij boczek, w rękę kawałem kartonu i zrób dla szwagra szablon. W czym problem, nie rozumiem.
W czym? W ściąganiu boczka. Szkoda mi zatrzasków. Miałem taką skromną nadzieję, że ktoś już próbował taki dystans zrobić. Proszę, jeśli nie masz nic przydatnego do powiedzenia, nic do dodania, żadnych schematów czy wymiarów to bardzo proszę nie udzielaj się bo takie jęki typu "w czym masz problem" czy "wez kawałek kartonu" są po za tolerancją. Ten temat ma konkretny przekaz i konkretną porsbe. Jakbym miał opierac sie na kartonie to bym go nie zakładal. Pozdrawiam
Przecież i tak będziesz ściągał boczek do montażu audio. Ostatnio dużo tu jest takich, ciężko poszukać, wysilić się, albo pomyśleć. Czekają na gotowe rozwiązania, ot co.
Physixc, kupiłem na allegro i jeszcze nie założyłem. Mogę Ci na kartonie odrysować, ale szczerze mówiąc na 35 zł za 2 sztuki, szkoda zachodu, bo jest tak dopasowany, że jak coś źle zrobicie, ale ja się pomyle moją lewa ręką, to nie założysz
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Przecież i tak będziesz ściągał boczek do montażu audio. Ostatnio dużo tu jest takich, ciężko poszukać, wysilić się, albo pomyśleć. Czekają na gotowe rozwiązania, ot co.
Właśnie w tym rzecz, że czekają na gotowe. Chciałem to sam zrobić bo może mi to wyjdzie nawet lepiej od tego zamiennika na allegro. Zależało mi najbardziej na dobrym przyleganiu wszystkiego do blach żeby porządnie to uszczelnić i żeby miało dobre podparcie. WIem, że zeszłoby przy tym wiecej materiału, czasu i skrobania ale efekt gotowy może być nawet bardziej zadowalający niż ten zamiennik. Lubię się trochę przy aucie pobawić, wprowadzać przeróbki itp więc wydaje mi się to nawet wykonalne.
rafalmis1 napisał/a:
Physixc, kupiłem na allegro i jeszcze nie założyłem. Mogę Ci na kartonie odrysować, ale szczerze mówiąc na 35 zł za 2 sztuki, szkoda zachodu, bo jest tak dopasowany, że jak coś źle zrobicie, ale ja się pomyle moją lewa ręką, to nie założysz
Wszelkie wskazówki mile widziane Myślełem też nad zrobieniem podstawy z innego materiału pod głośniki tylko nie wiem jakiego. Mam możliwość zrobienia tego na cnc. 2sztuki za 35? Myślałem, że to za sztukę
Pytanie czy ktoś znalazł coś dedykowanego do R75 na tył?
a one się różnią? bo mi się wydawało że głośniki są 4 identyczne?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Obejrzałem w rave i wydaje mi się że przednie można dopasować z tyłu ale to by trzeba zdjąć jeden i drugi plastik i porównać mocowania
MG TF 160 srebrny pocisk
Tak wygląda porządny, dedykowany dystans z MDF na przód. Z tyłu mocowanie dystansu wygląda inaczej...
Pytam o dystans z MDF z identycznym rozstawem otworów mocujących do tylnych drzwi jak plastikowy dystans widoczny na zdjęciu.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
MG TF 160 srebrny pocisk
sknerko, dystanse w R75 z przodu i z tyłu są różne. Wiem bo dopiero co montowałem te MDF-y u siebie z przodu. Otwory montażowe w drzwiach są gdzie indziej (pomijając już sam kształt dystansu)... Chcesz to ci w sobotę pokażę
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
nawet jak obrócisz wokół osi? to nie pasują mocowana?
Jak masz takie mocowania to zabierz je do mnie
MG TF 160 srebrny pocisk
sknerko, Niestety jak by nie obracać otwory montażowe dystansów z przodu i tyłu nie najdą na siebie. Wezmę ze sobą te oryginalne plastikowe dystanse to sam zobaczysz. Można pewnie dobrać sobie jakieś uniwersalne dystanse 165 mm tyle, że trzeba będzie wiercić dodatkowe otwory na śruby w drzwiach a tego wolałbym jednak uniknąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum