Wysłany: Pon Kwi 06, 2015 07:58 [r200] nie kręci powyżej 3-3.5tys obrotów
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
hej ludzie mam taki problem.. zasadniczo jeżdżę po mieście i obroty do 3tys mi wystarczą, dlatego mogłem nie zauważyć usterki, wczoraj gdy wyjechałem w trasę chciałem trochę ,,przedmuchać,, auto i sytuacja taka: 3 bieg, gaz w podłodze a auto ni hu hu nie ma zamiaru jechać powyżej 3, 3.5 tysiąca obrotów jednym słowem wykręca tylko 3.5tys i dalej już obroty nie rosną, dodam ze na luzie , na parkingu normalnie wkręca sie aż na czerwone pole.. co może być tego przyczyną??
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 06, 2015 07:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
katalizatora brak ale myślę i myślę... mówicie pompa.. ale myślę że chyba jest ok... ale filtr paliwa ze 3 lata nie był wymieniany.. a czy wcześniej był tego też nie wiem fakt ze auto przez 3 lata zrobiło z 12tys km.. bo daleko nie jeżdżę czy filtr paliwa może być przyczyną??? jeśli może... to ma ktoś info jaki jest koszt wymiany takiego filtra +,-... i będę wdzięczny za link z allegro jaki ma to być filtr.. pytam bo na stronie filtrona już zamawiałem filtr oleju wg ich wyszukiwarki filtrów i okazało sie ze nie pasuję.. wiec jestem ostrożny... a ze mam silnik 8v to niczego już pewien nie jestem bo zawsze podane dane są dla 16v
Ja z filtrem paliwa miałem taką usterkę, że wyjeżdżając pod stromą górkę auto gasło, wymiana filtru paliwa pomogła. Filtr paliwa ok 40zł. Otwórz maskę na wprost po prawej stronie powinna być przykręcona aluminiowa (metalowa) puszka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum