WysÅ‚any: Czw Mar 25, 2010 11:35 [R75] Smród w kabinie
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
witam! mam nietypowy problem,otóz w czasie jazdy smierdzi mi amoniakiem w kabinie,nie wiem o co chodzi gdy w?acze wentylacje to troche mniej ale na wy?aczonej smierdzi intentyswnie,czy ktos sie sie spotka? z was z takim przypadkiem
_________________ peres
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 18:27, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 11:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odgrzybi?, przeszukaj forum, skorzystaj z linów od apples, lub podjed? na stacj? diagnostyczn? gdzie zajmuj? si? klimatyzacj?. Odgrzybi?, dobij? czynnika, zatr? r?ce i pozbawi? Ci? po?owy wyp?aty. Wybierz sam co si? bardziej op?aca: porady z forum czy stacja diagnostyczna:)
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 13:26
peroomen,jak czu? ca?y czas , bez wzgl?du na w??czenie klimy, to sprawd? czy nie ubywa p?ynu ch?odniczego.Wyciek najcz??ciej przy termostacie.P?yn paruje na ciep?ym silniku i zapach leci do ?rodka.
_________________ Andrzej
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez SeniorA Czw Mar 25, 2010 13:29, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 13:32
B?dzie ?mierdzie? je?eli wcze?niej je?dzi? na w??czonej klimie. Smród ustaje po kilku godzinach dopiero. S?k jest w tym ?e zawsze ?mierdzi po wy??czeniu klimy, a nie jak pracuje.
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 13:36
SeniorA napisał/a:
Wyciek najcz??ciej przy termostacie.P?yn paruje na ciep?ym silniku i zapach leci do ?rodka.
Nie ma opcji aby zapach lecia? do ?rodka. Tak jest skonstruowana gródz aby z silnika do kabiny nie przenika?y ?adne zapachy. Powietrze zasysane jest tylko z zewn?trz, spod podszybia.
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 13:44
no w?asnie o to chodzi ze ubywa mi p?yn z ch?odnicy i co teraz ale mi sie wydaje ze to ucieka mi przez korek bo jak otworze maske to delikatnie kapie z niego co jakis czas
[ Dodano: Czw Mar 25, 2010 13:44 ]
i oprócz tego mam mokry dywanik pasazaera z ty?u po lewej stronie co to moze byc bo juz mnie szlak trafia
oprócz tego mam mokry dywanik pasazaera z ty?u po lewej stronie co to moze byc bo juz mnie szlak trafia
woda dostaje si? najprawdopodobniej przez zaczepy listew chromowanych w tylnych b?otnikach i dalej przez baga?nik wp?ywa pod nogi pasa?era, sprawd?, czy w miejscu na ko?o zapasowe nie masz jeziora
[ Dodano: Czw Mar 25, 2010 13:52 ]
lub zatkany odp?yw szyberdziury je?li takow? posiadasz
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 13:56
w bagazniku susza tak samo pod siedzeniem ,gnój jest pod dywanikiem pasazera z ty?u i delikatnie z przodu od kierowcy (u mnie pasazera bo anglik) .Raz juz to wysuszy?em ca?kowicie jakis tydzien mina? i znowu widze ze zaczyna sie robic mokro
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 14:03
Masz ma?y basenik jak ja mia?em. Jak najszybciej wyczy?? te otwory i za?ó? nowy filtr kabinowy. Najlepiej wyczy?ci? je od spodu.
Ciep?o jest wi?c zostaw otwart? mask? niech si? suszy.
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 09:04
ok wyczyszcze je spróbuje od góry a jak nie to spróbuje jak wy opisywaliscie podniose na lewarku bo nie mam kanalu i poszukam tych rurek
[ Dodano: Pi? Mar 26, 2010 09:04 ]
witam! wczoraj rozebra?em podszybie i tak jak mówi?es okaza?o sie ze jest duzo wody ,wed?ug wskazówek wszystko przeczysci?em woda zesz?a,jest przep?yw,dzisiaj kupie nowy filter bo tamten do po?owy mokry by? i ca?y w gnoju.dzieki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum