Ja w tygodniu po 17. Możesz wlecieć do Mosiny. ugadamy sie na pw
Oki!
Jakby co- u siebie jesteś w stanie określić co mam wgrane do silnika? Poprzednik niby robił to w zaufanym i dobrym warsztacie...ale jednak wolałbym wiedzieć co i jak.
Co do tempomatu- miałem w dwóch poprzednich autach i szczerze- korzystałem bardzo rzadko. Jakoś mnie usypia
Co do komputera pokładowego- na pewno się zastanowię.
Rozumiem, że każdy Rover ma cały sprzęt w sobie, który odczytuje spalanie, zasięg, itd...tylko po prostu brakuje mi zegarów i tej manetki...?
Wszystko w swoim czasie. Na razie muszę sprzedać poprzednie auto, bo obecnie dwa na parkingu i ciut się spłukałem na zakup Rovera.
Uuu... to sterownik silnika nieco inny. Kto się decydował Rovera hamować na hamowni rolkowej? Czyli mapka inna... z tunem ostrożnie, bo szkoda skrzyni.
Dominoz napisał/a:
Co do tempomatu- miałem w dwóch poprzednich autach i szczerze- korzystałem bardzo rzadko. Jakoś mnie usypia
Świetna sprawa! Jedziesz sobie traską i możesz śmiało dać odpocząć nodze...
Ja czasami nawet w mieście na tym jeżdżę
Dominoz napisał/a:
Rozumiem, że każdy Rover ma cały sprzęt w sobie, który odczytuje spalanie, zasięg, itd...tylko po prostu brakuje mi zegarów i tej manetki...?
Tak. Tylko założenie tego wymaga nieco więcej pracy. Należy takie zegary dopisać do auta. Czyli przepisać VIN i przebieg i kodowanie zrobić.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
MaReKTempomat chyba nie jest mi potrzebny. Serio- wcześniej miałem auta z tempomatem i używałem "od święta".
Ja też nie używam go codziennie. Ale mam i korzystam jak potrzebuje. Wygodne nawet na naszych polskich drogach. Mniej pali mi auto, bo komputer sam sobie reguluje dawkę paliwa i nie szaleje
Dominoz napisał/a:
Co do komputera- fajnie by było mieć...ale też bez tego przeżyję jakoś.
Z takim podejściem, to i Multiplą dojedziesz do pracy
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
MaReK, mam Rovera dopiero 2 tygodnie. Ciągle się uczę tego autka i mam nadzieję, że z Waszą pomocą dowiem się o nim wszystkiego.
Z biegiem czasu na pewno zmodyfikuję sobie go tak, aby cieszył mnie codziennie na nowo.
Zastanawiam się nad nowym radiem. Obecnie mam oryginalnego kaseciaka ze zmieniarką w schowku. Jestem muzykiem z wykształcenia i obecne nagłośnienie średnio mnie satysfakcjonuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum