Wysłany: Pią Sie 23, 2024 09:43 [R620Si] kr?ci ale nie odpala
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam wszystkich fanatyków, mi?o?ników i klubowiczów.
Pacjent: Rover 620 Si .
Sytuacja ogólnie wygl?da?a tak: Roverek sta? w gara?u, od czasu do czasu by? odpalany i je?dzi? tyle co na myjnie i spowrotem. Wyjecha?am z gara?u i podjecha?am pod blok na parking (oko?o 500m) . Zaparkowa?am, posz?am na chwil? do domu, wróci?am odpali?am , wycofa?am , zmieni?am bieg, ruszy?am do przodu i zgas?. Na pocz?tku my?la?am, ?e po prostu pu?ci?am za szybko sprz?g?o. Próbowa?am go odpali? ale niestety tylko tyle co kr?ci. Jedyne co to uda?o mi si? stoczy? spowrotem na parking. Od tamtej pory stoi. Po przekr?ceniu kluczyka kr?ci ale nie odpala. Wyczyta?am ?e prawdopodobnie wystarczy wymieni? cewk? i modu? zap?onowy. Co wy o tym my?licie ? Kto? mia? podobny problem ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 23, 2024 09:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mnóstwo potencjalnych przyczyn. To trzeba obejrze?, pod??czy? pod komputer.
Przy okazji - kto? mi napisze, jaka jest ta maszyna do nabijania klimatyzacji firmy TEXA?
Mam na my?li to -
https://www.texapoland.pl...e-klimatyzacji/
Ostatnio zmieniony przez birkl Wto Wrz 10, 2024 13:01, w całości zmieniany 3 razy
trzeba by sprawdzi? co mu "brakuje"
tzn. sprawdzi? czy jest iskra na ?wiecach
czy dostaje paliwo
wiemy ze pr?d jest bo kreci
nie wiem jak w R600 ale z??cze diagnostyczne w R800 z silnikiem benzynowym 2.0 jest za maskownica obok peda?u gazu, albo inaczej, jak sie siedzi za kierownic? to obok piszczela prawej nogi
sk?d jeste?
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Jak zmieni? widzia?a?. za?atw kogo? z lamp? stroboskopow? do ustawienia zap?onu.
Dla pewno?ci wykr?? ?wiece.. za?ó? kabel na ?wiece, przy?ó? do pokrywy zaworów i niech kto? kr?ci.. b?dzie iskra - aparat ?yje. nie ma iskry aparat do wymiany.
Piec F20z1 - oczywi?cie z innych Hond te? pasuje. Ten co masz te? by? u?ywany wi?c móg? znów umrze?
Mechanicy ostatniego pokolenia .
Skoro nie ?wieci si? check to co chcesz odczyta??
Przypominam, ?e r600 to auto stare jak ?wiat i nie posiada obd2.
Zreszt? diagnoza uszkodzonej kopulki obd te? przez obd?
Jak zmieni? widzia?a?. za?atw kogo? z lamp? stroboskopow? do ustawienia zap?onu.
Dla pewno?ci wykr?? ?wiece.. za?ó? kabel na ?wiece, przy?ó? do pokrywy zaworów i niech kto? kr?ci.. b?dzie iskra - aparat ?yje. nie ma iskry aparat do wymiany.
Piec F20z1 - oczywi?cie z innych Hond te? pasuje. Ten co masz te? by? u?ywany wi?c móg? znów umrze?
Dok?adnie tak. To kolejny raz aparat zap?onowy. No ju? raz pokaza?e? mi jak sobie wymieni? i to zrobi?am, ale teraz auto posz?o do mechanika, bo nie by?am pewna i dopiero po fakcie zobaczy?am Twoj? odpowied?. Teraz szukam znów aparatu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum