Wysłany: Pon Mar 23, 2015 15:32 [R75] peda? hamulca wpada w pod?og?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Peda? hamulca wpada w pod?og? co jaki? czas, co 2-4-7dni , wystarczy dwa razy nadusi? hamulec i jest znowu O.K. , oczywi?cie dzieje si? tak przed rondem , ?wiat?ami i na przej?ciu dla pieszych gdy przechodzi staruszka . Serce w gardle , ci?nienie 400, bliski zej?cia - masakra.
Klocki wymienione , przewody hamulcowe i p?yn, odpowietrzany kilka razy.
Czy odpowietrza si? pomp? ABS?
Jak sprawdzi? serwo? (morze w tym przyczyna)
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 15:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 18:30
wygl?da na to , ?e problem jest w pompie hamulcowej ( uszczelka t?oka ),albo gi?tkich przewodach hamulcowych, problem by? przed wymian? klocków czy po wymianie ?.
Odpowietrzy?em przy wszystkich ko?ach (tak robili mi te? w warsztacie) - gdzie? czyta?em ?e uk?ad z ABS przód odpowietrza? na zgaszonym silniku a ty? na w??czonym? mo?e spróbowa? w ten sposób.
Pompa hamulcowa - troch? si? jej przygl?da?em i z odkr?ceniem nie b?dzie problemu
ale co dalej - uszczelk? t?oka wymieni? (10lat temu co? takiego robi?em przy ameryka?cu)
Wymienia?em d?ugie przewody pod samochodem i elastyczne. Wyjecha?em przetestowa? i by?o O.K. ale móg? mi si? p?yn zagotowa? (ostro testowa?em), i hamulec zrobi? si? mi?kki ,co jaki? czas peda? zacz?? wpada? wi?c wymieni?em ca?y p?yn który by? kolory rudego-rdzawego.
[ Dodano: Pon Mar 23, 2015 19:19 ]
Jeszcze przypomnia?o mi si? i? jak robi?em pomp? przy ameryka?cu(uszczelk? t?oka a by?y dwie) to p?yn wycieka? z pompy bo gdzie? musi si? podzia? p?yn co przeleci za t?ok.
Odpowietrza?em tak jak "fachowcy" w warsztacie (siedz?c na miejscu kierowcy) lewy przód, prawy przód, prawy ty?, lewy ty? - od najkrótszego przewodu do najd?u?szego .
Jutro odpowietrz? od najd?u?szego do najkrótszego - tak powinno by??
Odpowietrza?em tak jak "fachowcy" w warsztacie (siedz?c na miejscu kierowcy) lewy przód, prawy przód, prawy ty?, lewy ty? - od najkrótszego przewodu do najd?u?szego .
no to uk?ad jest nie odpowietrzony , co to za fachowcy ?
tyloniusz napisał/a:
od najd?u?szego do najkrótszego - tak powinno by??
Jeden t?ok by? zasta?y i wysuni?ty na maksa. Czyta?em zanim zabra?em si? za robot?.
My?l? ?e jest z tym t?okiem wszystko o.k. , wyczy?ci?em go , przedmucha?em i nasmarowa?em
zanim wcisn??em , kilka prób i znowu smarowanie, teraz pracuje dobrze i nic nie wycieka ,
ale odpowietrznika nie odkr?ca?em - teraz si? zmartwi?em -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum