od siebie dodam że w MG ZR i R25 są idealnie takie same pompki spryskiwaczy co w Civicu VII, natomiast te z R200 (kanciak i okrągły) są w Preludach, Accordach i Civicach do roku 2000. Nie wiem jak tam z innymi ale generalnie widziałem tylko 2 typy :
jedne są długie i ze złączem na samej górze, inne są mniejsze za to "grubsze" i mogą mieć złącze zarówno u góry jak i z boku pompki (mówię tu o złączu zasilania).
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 11:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odkopie temat do Rovera 45/ZS (pewnie też 400) pasuje bez żadnych przeróbek mech. pompka firmy TOPRAN o numerze: 300 634 755, zastępuje ona pompki o nr: 7 003 177, 13D2800. Cena to jakieś 17zł. Wystarczy dorobić piny do wtyczki. Pryska elegancko, miałem wcześniej pompe paliwa jako pompkę spryskiwaczy - efekt taki sam (wymieniłem, bo pompki paliwa rdzewieją i przestają działać ). Fajne to działa z mgłowymi spryskami
EDIT:
poniżej foto
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Lip 23, 2015 14:18
Harry, Toprana pompki od cytryny pasują, ja musialem tylko podciac gniazdo nozykiem do tapet, poza tym pnp podchodzi, ponizej link do watku:
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=72512
Witam do Rovera 414 te spryskiwacze mgiełki to co trzeba kupić z jakiego auta i jaka pompę bo czytam cały temat i w końcu nie wiem co kupić może ktoś do kupy to napisać?;)
Wyraźnie taniej niż 59zł za dwie sztuki to chyba tylko na szrocie...
Ja kilka lat temu do R45 zakładałem od Citroena jakiegoś, kupowane w ASO. Komplet kosztował nieco ponad 30zł. Jeśli chcesz zaoszczędzić te 20zł to można pojeździć poszukać
wiesz 59 + przesyłka to robi CI się kwota. A z tej cytrynki to jakie spryski podpasują bo właśnie mam tu w pobliżu aso Cytrynki to mogę na miejscu kupić
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
W Vito sprawowało mi się to perfekcyjnie. Zarówno jedno jak i drugie rozwiązanie jest estetyczne i proste do zrobienia ale czy skuteczne w Roverze? W przyszłym miesiącu mam plan coś z tych rzeczy zamontować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum