Wysłany: Pon Maj 14, 2007 09:11 [R827] Problem z obcierającymi tylnimi kołami.
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.7 Rok produkcji: 1994
Witam czy ktoś się spotkał z w/w problemem? Mam założone z tyłu nowe amortyzatory KYB, nowe seryjne sprężyny Rover'a , a problem jak byl tak jest jest. Tzn gdy zawieszenie sie ugina w znacznym stopniu to z tylu słychać jakby kolo obcierało o nadkole. Nie wiem jak to wyeliminować. Dodam,ze na oponach zimowych tak samo mi obcierało ( 195/65/R15). Teraz mam założone 18 ale obwód koła został zachowany taki sam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 18:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 09:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gdybyś nie napisał o tych zimówkach, to podejrzewałbym jakieś dziwne ET felgi. Bardzo dziwne, że na 195/65R15 to się dzieje...
Czy to jest od początku, czy zaczęło się nagle?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 106 Skąd: Rybnik
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 15:23
Pomimo wszystko tak jak napisal Piter ja obstawiam na zle dobrane ET felg sprawdz to najpierw; aha i czy felgi na zimowki masz drugi komplet czy przekladke robisz?
P aha i czy felgi na zimówki masz drugi komplet czy przekładkę robisz?
Napisałem,ze zimówki mam 15 a na lato 18. Zaczęło sie dziać nagle. Znalazłem miejsce w którym obciera( krawędź błotnika). Postaram sie teraz jakoś to wyeliminować.
[ Dodano: Pon Maj 14, 2007 10:01 pm ]
Czyli już wszystko jasne. Zna ktoś jakiś zakład który zajmuje się poszerzaniem/podginaniem błotników?
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 106 Skąd: Rybnik
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 06:44
Czyli potwierdza sie to co pisalem masz zle ET tylko teraz nie pamietam czy wewnetrzne czy to ujemne zewnetrzne A co do zakladu to najlepiej kupic specjalne reperatutki poszerzajace i do blacharza skoczyc
ET wydaje sie ok. Ktoś coś robił przy błotnikach chyba(źle wyprofilował). Na zimówkach miałem stare amortyzatory i stare sprężyny więc tam widocznie była inna przyczyna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum