Wysłany: Sro Maj 16, 2007 23:13 [220 coupe turbo] plyn do wspomagania
Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Niby ten temat przewalal sie juz nie jeden raz ale nie znalazlem wreszcie wiazacej odpowiedzi albo tak albo nie ?? jaki jest wreszcie plyn do wspomagania dexron II D czy III ?
_________________ Tomcata na części info na PW
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Gru 14, 2010 13:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 23:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a teraz zagadka ile kupic plynu do pelnej wymiany???
ja kupiłem litr bo w mniejszych butelkach nie było , nie pamiętam dokładnie ile wchodzi do pustego układu, bo sam wymieniałem tylko ze zbiorniczka kilkakrotnie (i jescze pewnie parę razy wymienię aż mi się ten litr skończy )
napewno ta informacja jest w instrukcji, ale teraz nie mam pod ręką
dobryziom napisał/a:
ps. odrazu tez zapytam jaka ilosc plynu hamulcowego???
jeśli masz bez ABS to pół litra powinno wystarczyć, jesli masz ABS to może zabraknąć, ale litr to jeszcze Ci zostanie na przyszłość
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
mam jeszcze jedna bardzo wazna sprawe ktora stwarza duzo niezgodnosci wyczytalem na stronkach ze do skrzynki lac texaco mtf94 a na stronie texaco po wybraniu roverka 220 coupe turbo wyskakuje 2,3 Geartex EP-B 80W Multigear 80W-90 i co teraz???? mtf94 pasuje wedlug ich katalogu np. do Rover 825 V6-24V (96 ->). pomocy:(
napewno jakbyś wlał mtfa to byś nie żałował, a co do tych gęstych to niech się może wypowie ktoś kto jeździ tomcatem , bo szczerze mówiąc nawet nie wiem dokładnie jaka tam skrzynia siedzi
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
no wlasnie nie jestem tego taki pewnie bo na angielskich stronkach wyczytalem:
Rover 220 turbo models. Use BV 75w/80w. mysle ze jednak ma to duze znaczenie:/ a juz na tym ze w aso powiedzieli cos to jzu sie nie raz przejechalem:/ ehh
niestety ASO nie ufam bo za kazdym razem jak mi cos polecaja to mam pozniej same klopoty jak nie kable to olej jak nie olej to swiece:/ teoretycznie podany prze texaco na stronie olej powinien byc lepszy do tej skrzyni bo narazona jest na dzue obciazenia a mtf94 to raczej standardowy olej...
Przeczytalem dokladnie opisy obudu olejów mtf94 wydłużenia żywotności skrzyni i jej elementów ma bardzo dobre parametry mozna go stosowac do praktycznie wszystkich modeli rovera oraz jest wydluzone jego dzialanie nie tzreba tak czesto wymieniac reasumojac dobry uniwerslany olej jak go wleje napewno nie zaszkodzi ale czytajac opis do drugiego oleju doszedlem do wniosku ze chyba do roverka turbo bedzie bardziej odpowiedni , przystosowany do przenoszenia wysokich obciążeń najbardziej mnie to przekonuje plus dobra praca w wysokich temperaturach.:)
Przeczytalem dokladnie opisy obudu olejów mtf94 wydłużenia żywotności skrzyni i jej elementów ma bardzo dobre parametry mozna go stosowac do praktycznie wszystkich modeli rovera oraz jest wydluzone jego dzialanie nie tzreba tak czesto wymieniac reasumojac dobry uniwerslany olej jak go wleje napewno nie zaszkodzi ale czytajac opis do drugiego oleju doszedlem do wniosku ze chyba do roverka turbo bedzie bardziej odpowiedni , przystosowany do przenoszenia wysokich obciążeń najbardziej mnie to przekonuje plus dobra praca w wysokich temperaturach.:)
Czy możesz używać przecinków i kropek...? Ciężko się czyta taki słowotok :-(
Co do oleju... Rób jak chcesz. Wiesz co zaleca ROVER i znasz bełkot marketingowy ze stronki TEXACO
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
no wiem wiem ale chyba wezme jednak ten o lepszych parametrach:) ale nie sadze zeby to byl marketingowy belkot:) bo niby po co... raczej marketing robi ASO i serwisy ktore zawsze doradza ci drozsze niekoniecznie lepsze:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum