Wysłany: Wto Maj 29, 2007 23:06 [420 Di] Dystanse
Witam,
Chcę zmienić firmowe głośniki na coś lepszego w moim Roverku. Zacząłem grzebać na forum i znalazłem link do dystansów MDF. Mam pytanie, czy dystanse od Hondy Civic takie jak te:
http://www.allegro.pl/ite...e_mdf_powe.html
będą pasowały do mojego roverka 400?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 23:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem jak wyglądają drzwi w Roverku 400 ale powiem, Ci że zapewne będą pasowały.
Ja do swojego Roverka zakładałem takie:http://www.allegro.pl/ite..._powe_2szt.html i pasują idealnie głośnik nie przylega do boczka dzięki czemu może bez problemu pracować.
Zadzwoń do ludzi z POWE, bądź do innych CA i się zapytaj czy nie będą za szerokie, ja bym Ci poleacał 18mm.
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 22:00
Dzięki za podpowiedź, już zamówiłem, jeszcze musze sie zaopatrzyć w jakieś głośniki, bo fabryczne jak się domyślacie nie powalają na kolana Jak założę to dam znać o efektach. A może jakieś sugestie jakie głośniki wybrać, chciałbym wydać do 100 za głośnik. Jak myślicie, można coś sensownego wybrać w tej cenie, oczywiście rozmiar 165 a muzyki słucham bardzo różnej, ale ogólnie to nie musi być nic, co będzie słychać i czuć z odległości kilometra ale ma być dobra jakość dźwięku wewnątrz auta.
Dzięki za podpowiedź, już zamówiłem, jeszcze musze sie zaopatrzyć w jakieś głośniki, bo fabryczne jak się domyślacie nie powalają na kolana Jak założę to dam znać o efektach. A może jakieś sugestie jakie głośniki wybrać, chciałbym wydać do 100 za głośnik. Jak myślicie, można coś sensownego wybrać w tej cenie, oczywiście rozmiar 165 a muzyki słucham bardzo różnej, ale ogólnie to nie musi być nic, co będzie słychać i czuć z odległości kilometra ale ma być dobra jakość dźwięku wewnątrz auta.
PowerBass S-6C, Hertz ESK 165, DLS B6 te polecam tylko nie wiem czy radio da rade je pociągnąć, przydałby się jakiś wzmacniacz
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 11:27
Te głośniki są trochę droższe niż zakładałem, a do tego doczytałem, że tak jak kolega sugeruje, przydałby się wzmacniacz, aby naprawdę ładnie zagrały, a to generuje dodatkowy koszt. Myślałem raczej o czymś troszkę tańszym i konstruowanym pod wzmacniacz wbudowany w radio. Mam radio JVC KD-G322 o mocy max 50Wx4 (ciekawe ile RMS ). Jestem w stanie zapłacić trochę więcej, jeśli okaże się że po dołożeniu dostanę dużo lepsża jakość dźwięku z fabrycznego radia. Czytałem trochę o Hertz DSK 165, trochę tańsze od ESK, ale jak piszą ma "zawieszenie piankowe w związku z czym ruszy je nawet słabe radio". Co wy na to, jak z trwałością tych głośniczków, czy są dobre w drzwi na przód, czy lepiej włożyć je do tyłu? Z góry dziękuję za każdą opinię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum