Wysłany: Sob Cze 09, 2007 11:57 którędy są poprowadzone wężyki od spryskiwacza tylnej szyby?
Witam, mam mały problem, mianowicie nie wiem, którędy biegną ewężyki od spryskiwacza tylnej szyby, w tej osłonce, która łączy klape z karoserią, tej po lewej stronie nie ma już tego wężyka, jest na klapie, no a w aucie to już nie wiem któędy on idzie pompka mi pracuje, bo ją słychać, płyn mam, ale nie widać nigdzie wycieku ...
Drugie pytanie takie troche może i banalne, ile płynu mieści sie w chłodnicy i w całym układzie chłodzenia (chodzi o wersje bez klimy) silnik 1.4 16V...
Brt: zapoznaj się z Zasadami pisania postów w dziale Usterek i popraw temat (model w nawiasie kwadratowym)
_________________ KCNBM
Ostatnio zmieniony przez Brt Sob Cze 09, 2007 12:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 11:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wężyk powinieneś znaleźć w lewej osłonie gumowej pomiędzy klapą a nadwoziem. Jesli go tam nie ma to pewnie się ułamał i wpadł w tapicerkę. Niestety nie wiem którędy on dokłądnie biegnie. Napewno z komory silnika idzie wzdłóż prawego progu auta, a później podejrzewam, że do góry i nad podsufitką. Poczytaj Techniczny FAQ na www.roverki.pl, ściągnij sobie RAVE (link jest włąśnie w technicznym FAQ) i tam powinieneś znaleźć odpowiedzi na swoje pytania. Także na pytanie dot. ilości płynu w układzie chłodniczym Pozatym dostępne są też dane techniczne na stronie klubowej - i tam też znajdziesz te informacjie. Szukanie nie boli powodzenia
Napewno z komory silnika idzie wzdłóż prawego progu auta
dokładnie
Aby dostać się do wężyka, trzeba rozebrać osłonkę z lewej strony w bagażniku. Powinieneś tam zobaczyć wężyk idący od progu i biegnący do lewego tylniego słupka. Jeżeli będzie ułamany to musisz ściągnąć osłonę tylnej klapy i wymienić wężyk na nowy przeciskając go przez gumowe łączenie między klapą a dachem. Przy dobrym szczęściu paręnaście minut roboty Były już na forum i na grupach podobne problemy, wiec użyj opcji Szukaj a znajdziesz to o co pytasz. Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum