Wysłany: Czw Cze 28, 2007 11:58 [R214 Si 97r] Akumulator
Witam wyładował mi się akumulator! Otworzyłem maskę a tam jakieś dziwnie dzwięki (trrrrrrrrr) zaraz pod przednią szybą nad silnikiem! Po odłączeniu klem hałas umilkł! To coś wyładowuje mi najprawdopodobniej akumulator! A jeżeli już akumulator kupić jaki jest odpowiedni do mojego R! Teraz mam 55 Ah
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 11:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kup 55Ah kilka Ah więcej mu nie zaszkodzi, a spokojniej w zimie będzie kręcił. Czemu chcesz od razu kupować Aku>> Tego co masz przecież wystarczy pewnie naładować, a przynajmniej spróbować to zrobić i najpierw określic przyczynę problemu (jakieś zwarcie, padnięty aku , czy też to trrrr pod szybą)
To tym bardziej wg. mnie nie jest wina aku, tylko auta. Szukaj usterki i następnym razem napisz mozliwie dużo informacji na temat tego co sie dzieje z autem.
Sprawdzalłeś wiązkę tylnej klapy??
[ Dodano: Czw Cze 28, 2007 2:09 pm ]
PS. CZy możesz zamiast wykrzykników uzywac kropek
Ładowałem akumulator. Niestety jak się okazało był lipny. Tak przynajmniej wyszlo po sprawdzeniu napięcia. Ponoć nie miał ładowania. Kupiłem nowy akumulator Centra Futura. Oryginalnie montowany w Roverkach był 45 Ah ja miałem 55Ah. Nie mogłem się zdecydować więc kupiłem 50 Ah po doradzeniu gościa ze stacji kontroli i instalacji akumulatorów.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 30 Mar 2006 Posty: 158 Skąd: Zator
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 19:50
RadekAniol napisał/a:
Ładowałem akumulator. Niestety jak się okazało był lipny. Tak przynajmniej wyszlo po sprawdzeniu napięcia. Ponoć nie miał ładowania. Kupiłem nowy akumulator Centra Futura. Oryginalnie montowany w Roverkach był 45 Ah ja miałem 55Ah. Nie mogłem się zdecydować więc kupiłem 50 Ah po doradzeniu gościa ze stacji kontroli i instalacji akumulatorów.
[ Dodano: Czw Cze 28, 2007 8:40 pm ]
Brt napisał/a:
Sprawdzalłeś wiązkę tylnej klapy??
Co tam może być nie tak?
no mogą byc przetarte i robic zwarcie najczęściej zaczyna się od niedziałania centralnego zamka bądź wycieraczki ale to zależy jak ię wiązka układa
jak nic z nią nie robiłeś i poprzednik też nie to na bank jest do roboty
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum