Wysłany: Nie Sie 12, 2007 18:48
Dzieki. Sprawdzilem i pompa jest napedzana paskiem klinowym a nie rozrzadem.Uklad odpowietrzny woda idzie bardzo dobrze i rzeczywiscie problem byl z pompa wodna i to z niej lecialo. UFF. Koszt pompy niewielki rzeczywiscie i jutro z kolega bedziemy wymieniac. Ciekawe ile to zajmie? No i chyba musze sobie dobre klucze sprawdzic.
P.S A ja nadal nie wiem czy to silnik hondy czy rovera
Moze moge komus przeslac na poczte fotke silnika i mi powiecie !!
A ja nadal nie wiem czy to silnik hondy czy rovera
To ja już też zgłupiałem. W moich "dokumentach" silnik serii D automat ma pompę napędzaną rozrządem. A jedyny silnik o oznaczeniu SLi znalazłem w 4 setce i jest on serii T Rovera bez turbo i automatu.
Najlepiej podaj nr VIN auta, a wszystko się rozwiąze.
nie wiem, ale to nie pierwsza taka dziwna rzecz, dotycząca roverków, która mi się nie zgadza
Na przykład mój samochód nie ma prawa mieć koloru MNX bo w '95 jeszcze R400 na taki nie malowali
Co ciekawe w tym co podałeś automat jest oznaczony Si
dziwne to wszystko
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Może w tym dokumencie który przytoczyłem jest błąd, bo chyba 420 powinna mieć oznaczenie Si a 416 Hondy SLi.
Mnie najbardziej dziwi to, że kolega ma pompe napędzaną paskiem klinowym, a nie rozrządu, bo według Rave (który podałem wyżej) powinno być odwrotnie.
No nic VIN autka i EPC powinny rozwiać wszystkie wątpliwości.
Wysłany: Wto Sie 14, 2007 18:58
Kochani. Teraz to juz sie wszystko rozwiazalo. To nie byla pompa. Tak mi sie wydawalo na poczatku, no coz kazdy sie moze pomylic. To poprostu jest...... uszczelka pod glowica. Wody od cholery w oleju az sie papka zrobila. Bede wymienial jutro. Dam znac co i jak. Dzieki wszystkim za pomoc.
nie ma takiej paniki , ja mam 416 Si z silnikiem Rovera i kompletny rozrzad + pompa + uszczelniacze i wymiana zaplacilem 600 zl . w Zabkach jest facet co ma dostep do czesci i jest dobry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum