Wysłany: Pon Sie 20, 2007 14:33 [R400] Pompa paliwa-lepsza używana czy zamiennik?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam!
W moim pierwszym poscie prosze o opinie na temat pompy paliwowej do rovera 400. Jestem zmuszony wymienic pompe w moim roverze (siadla w trakcie jazdy i tak zakonczyl sie dla mnie weekendowy wyjazd...). Czy wg Was (najlepiej z wlasnego doswiadczenia) lepiej montowac pompe uzywana ale oryginalna czy lepiej kupic nowy zamiennik (doszukalem sie na forum ze firma Walbro oferuje dobre pompy). Ze wzgledu na to ze nie mam dostepu do duzej ilosci czesci uzywanych bylaby to pewnie niedawno wyszukana przez przyjaciela pompa z roku 1997. Cena wydaje mi sie niemala (100euro) w porownaniu do tego co widzialem w necie ale moze takie sa ceny czesci w Irlandii... prosze o Wasze zdanie na ten temat i z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Kuba
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 31, 2010 14:55, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 14:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli masz kupić używke za 100euro, to już zdecydowanie bym wolał nowy zamiennik.
Swieta racja. Ja zalozylem 3 uzywane, po 100 PLN kazda. Az w koncu kupilem nową podróbkę i zaplacilem za nią 147 PLN. Teraz przynajmniej auto jezdzi i ma moc.
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 07:54 Re: pompa paliwa-lepsza uzywana czy zamiennik?[R400; 1,4; 99
kuba81 napisał/a:
Witam!
... Czy wg Was (najlepiej z wlasnego doswiadczenia) lepiej montowac pompe uzywana ale oryginalna czy lepiej kupic nowy zamiennik (doszukalem sie na forum ze firma Walbro oferuje dobre pompy)...
Też zdecydowanie polecam Ci nową pompę. Raczej nigdy nie będziesz na pewno wiedział w jakim stanie jest używka. Jak długo Ci wytrzyma.
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Zdecydowanie zamiennik - sporo zamienników nie ustępuje teraz jakością oryginałom (bo często ta sama firma produkuje również tzw. część do pierwszego montażu), a cena zamiennika będzie niewiele wyższa od używki, która może już być zajeżdżona.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum