Nie wiem. Wydaje mi sie, ze dziala to tak:
- po napisaniu posta jest ikonka (sprawdz/check)
- po jej nacisnieciu podkresla wyrazy na czerwono
- poprawiasz i dajesz wyslij
ale oczywiscie, mozesz nie sprawdzac i wysylac.
Pozdrawiam,
Ps.
Dodam ta opcje wieczorem, poznym wieczorem zeby spokojnie zmieniac kod i nie przeszkadzac uzytkownikom.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
(...)Wydaje mi sie, ze dziala to tak:
- po napisaniu posta jest ikonka (sprawdz/check)
- po jej nacisnieciu podkresla wyrazy na czerwono
- poprawiasz i dajesz wyslij
Właśnie tak to działa na forum elektroda.pl.
Cytat:
Ps.
Dodam ta opcje wieczorem, poznym wieczorem zeby spokojnie zmieniac kod i nie przeszkadzac uzytkownikom.
Prawdziwy społecznik
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Jednak to delikatne zwracanie uwagi powinno sie ograniczac ze strony userów - od tego sa moderatrzy - chodzi o zapobieganie OT
Tak. Tylko dopóki jakiś user się nie przyczepi to często mod nic nie zmienia.
Revolt napisał/a:
Marek, nie. Od czeasu kiedy 1/3 Polski wyjechała do Angli
Bzdura. Ja pisuję z zagranicy 80% moich postów i wszystkie są z polskimi znakami.
Wyjątek może być jeżeli ktoś pisuje np z kafejki, a nie z własnego kompa.
heja zastanowilo mnie jaka forme przyjeto tutaj na forum. Tzn. czy powinno sie pisac posty z polskimi znakami jak "ą ę ś ć" itd. Osobiscie nie uzywam tych znakow , bo tak juz przyszwyczailem sie. Piszac np po ang., ze pisanie z ogonkami zajmuje mi ze 3 x wiecej czasu. chcialbym poznac wasze zdanie i obyczaje panujace tutaj.
Dodam, ze z dyskusji powyzej jednoznaczennie to nie wynika.
Istna krucjata wystepuje na tenisowym forum i kazdy post leci do kosza jak nie ma ogonkow. Wydaje mi sie to przerostem formy nad trescia, ale moge sie mylic.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja piszę z ogonkami dla wygody czytających.
Nikt tutaj na forum nie wymaga bezwzględnego wstawiania ogonków, ale nie można ukryć, że posty z ogonkami są po prostu bardziej czytelne i ja osobiście zachęcam do ich stosowania.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Tia... I jeszcze się sprytnie podszywasz pod MS-Windows i FireFox'a.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Oczywiscie... zdalnie lacze sie z konsoli z moim domowym komputerem
Ale za nic w swiecie nie moge uzyskac polskiej litery, gdyz klawisz funkcyjny ALT
jest przypisany do konsoli linuxowej i ... no sami rozumiecie
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ależ to banalnie proste drogi Watsonie!
Napisz skrypt pod windą, który konkretną kombinację znaków będzie zamieniał na polską literkę.
Chciałem zaproponować kombinację "tylda(~)+a" dla ą, ale co ciekawe mój Avant Browser właśnie taką kombinację zamienia na "ą"!!!
Zawsze wiedziałem, że tylda dziwnie się zachowuje, bo pojawia się na ekranie dopiero po naciśnięciu kolejnego znaku, ale nie wiedziałem, że to tak działa...
Właśnie sprawdziłem w Notepadzie i działa tak samo i to ze wszystkimi PL-literkami!!!
Czy u Was też?
MaReK, może to rozwiązanie Twojego problemu...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
by uzyskac tylde musze wklepac shift, wiec dziala czesciowo - uzyskuje tylko duze polskie litery z ogonkami. Zeby usyskac male to trzeba wdusic caps lock. Zbyt to skomplikowane
ja nie uzywam ogonkow bo tak sie przyzwyczailem i juz
kiedys nie bylo opcji uzywania w necie polskich liter i zle nie bylo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum