Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 84 Skąd: Okolice Poznania
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 15:50
miałem zaplanowane że bede wkładał IC ale plany się mocno zmieniły ....w środe urodził mi się SYN Marcel (pierworodny ) no i planuje to założyć w tym tyg. pozdrawiam
leon77 ale się chłopie w tej radości zgubiłes nie no żart gratulacje i pytanie jak tam montowanie tego sprzętu u Ciebie. Wszystko ładnie chodzi czy jakieś problemy? No i jakie części dokładnie trzeba zakupić aby spasować intercooler od 20t2n do 20t2r? Może strzeli ktoś fotki jak to wygląda w tych mocniejszych silnikach?
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 19:38
Właśnie jutro jade zawieś na podmianke i założenie IC ,nie miałem czasu oddac go bo już był wcześniej ale kumpel mówł że może brakować 1 rurki i w razie co kilka dni postoi.... jutro bedzie wiadomo bo go rozbiorą....
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 20:36
narazie stoi drugi dzień i nic nie ruszyli ...
[ Dodano: Czw Gru 06, 2007 19:50 ]
no już wiadomo, juz prawie mieli założony lecz..... problemem stanowi moja pompa bo jest mechaniczna i co???? Linka od gazu przeszkadza i pompa jest za wysoko i bedze kombinował z innym wężem stary kolektor i rura wejscie od tyłu .... teraz potrzebuje tą ruke od zaworu zwrotnego bo już nie wytzymała odkręcania a świst jaki miałem ostatnio w turbo jakby odkurzacz to była przetart(pęknięta odrzau co wychodzi z turbo taka gumowa nakładka
[ Dodano: Czw Gru 06, 2007 19:50 ]
no już wiadomo, juz prawie mieli założony lecz..... problemem stanowi moja pompa bo jest mechaniczna i co???? Linka od gazu przeszkadza i pompa jest za wysoko i bedze kombinował z innym wężem stary kolektor i rura wejscie od tyłu .... teraz potrzebuje tą ruke od zaworu zwrotnego bo już nie wytzymała odkręcania a świst jaki miałem ostatnio w turbo jakby odkurzacz to była przetart(pęknięta odrzau co wychodzi z turbo taka gumowa nakładka
Witam
natrafilem na ten temat przez przypadek poniewaz cos takiego z IC tez chce zrobic u siebie, czylo dopudowac IC do 220 TD Chcialem sobie zamontowac ta orig. chlodnice od 220 ale jak czytalem po wyzej dalej malo Power'a wiec sobie odpuszce i kupie cos wiekszego tylko z dopasowaniem jeszcze nie wiem
A zeby mi tak wystawalo z poza zderzaka przedniego to nie bardzo mi sie to widzy musi sie to jakos pomiescic bez przerobki zderzaka.
Wiec Leon jak by u ciebe juz zrobili takie cos to bym prosil o dokladna dokumentacje zdjec
Jeszcze mam tutaj dla was pare zdjec :
Silnik L-serie umnie 220 TD
Silnik L-Serie z IC czyli TDi lub Sdi
Uklad IC Rover
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Remigiusz Pon Lut 04, 2008 00:06, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro Gru 12, 2007 19:05
bardzo dobre zdjęcia, jak widzisz rura dolotowa od turbiny z tyłu . a w sdi z przodu i jeżeli przełożymy dolot z przotu to wtedy ten 3 wkret ( do pokrywy silnika ) chaczy o pompe i albo uciąc nowy zmieniony dolot i przedłużyć rure gumową . Jeżeli byśmy ucieili ten wystający cucek do wkręcenia tej 3 śruby środkowej to by może nie chaczyła o pompe ale pożniej orginalna rura od IC bedzie chaczyć o linke gazu .
teraz moja rada
na naszym miejscu teraz bym kupił IC od meganki lub BMw i wsadził go w dolną częśc zderzaka a kolektor dolotowy zostawił i ucioł go przy końcówce aby było miejsce na rury przemysłowe ciśnieniowe ktoś podawał dobry namiar ...
jam mam orginalny cały komplet ale zakładam stary kolektor dolotowy pożniej go przytniemy .. całą reszte amontuje normalnie czyli z turbo do IC ( Orginalnym wężem) bo juz go mam i pożniej z IC dokupionym wężem do kolektora dolotowego uciętego z przou lub z tyłu...ja niby mam dobrych mechaników ale nie są skorzy do zabawy ..
bardzo dobre zdjęcia, jak widzisz rura dolotowa od turbiny z tyłu . a w sdi z przodu i jeżeli przełożymy dolot z przotu to wtedy ten 3 wkret ( do pokrywy silnika ) chaczy o pompe i albo uciąc nowy zmieniony dolot i przedłużyć rure gumową . Jeżeli byśmy ucieili ten wystający cucek do wkręcenia tej 3 śruby środkowej to by może nie chaczyła o pompe ale pożniej orginalna rura od IC bedzie chaczyć o linke gazu .
teraz moja rada
na naszym miejscu teraz bym kupił IC od meganki lub BMw i wsadził go w dolną częśc zderzaka a kolektor dolotowy zostawił i ucioł go przy końcówce aby było miejsce na rury przemysłowe ciśnieniowe ktoś podawał dobry namiar ...
jam mam orginalny cały komplet ale zakładam stary kolektor dolotowy pożniej go przytniemy .. całą reszte amontuje normalnie czyli z turbo do IC ( Orginalnym wężem) bo juz go mam i pożniej z IC dokupionym wężem do kolektora dolotowego uciętego z przou lub z tyłu...ja niby mam dobrych mechaników ale nie są skorzy do zabawy ..
No ja juz troche rozmyslalem tez i widze to dokaldnie tak jak ty Leon na do tego samego doszedelm
Tutaj pare zdjec jak to w L-Serie bez IC ten Kolektor wyglada
No ten cyek na 3 srube mozne Flex'em uciac i ta orig. rure od Turbiny do IC wstawic taki jest moj plan rowniez tylko nie moge nigdzie takej znalescz do kupinia Rarytas to jest. A skad ty leon swoja kupiles
I tak jak tuaj na 2zdjecia uciac z tylu ta rure od Kolektora i podlaczyc juz rurami lub wezami gumowymi i ma dzailac
Ale problem jest z tym ze IC od Meganki lub BMw duzo miejsca zajmuje a jak umnie widac mamjeszcze Klime
Wiec nie wiem czy potem zderzak przypasuje, a tak jak u kolegow z poprzednich postach zeby ten dolot na dole zderzak uciac to nie bardzo chce bo mi sie optycznie to w cale nie widzi
[ Dodano: Czw Gru 13, 2007 18:23 ]
Dzis zamowilem sobie Intercooler Ale ten orig. od Rovera Sdi bo nie chce znim narazie prob porobic jak bedzie autko chodzilo bo nie mam az tyle kasy i szkoda mi wydac 400€ na taki super duzy IC
Jeszcze sobie Boost Gauge dokupilem moze uda mi sie jeszcze w starym roku zalozyc, chodz troche watpie
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 09:18
ja cały komplet kupiłem na świstaku za wszystko 500 zł , czasami na allegro widziałem. Alle proponuje ci dzwonić do tych co rozbierają właśnie rovery z allegro to po rozmowieże mają całe auta . I zawsze za 1 lub 2 razem dostaje każdą część jaką potrzebuje...
ty masz problem z tą klimą ja nie mam , lecz to są plusy latem
teraz mam neta tylko w robocie ... jak zamontuje to napewno pokaże . na wiosne u siebie w garażu pokobinuje.
bardzo dobre zdjęcia... wcześniej mi ich brakowało
Gadalem dzis z takim chlopakiem na niemieckim forum i mi mowil ze w swoim 220 TD tez monotwal Intercoolera. Ja sie go pytalem jak z tylo ten wlot zrobil i mi mowil ze kupil tak jak ty wszystkie potrzebne reczy z SDi plus ten ich wlot na przod. Wiec ja sie pytam co zrobil z linka bo przeciesz wadzi jak sie tak przerobi bo my mamy mechanicznie sterowany wtrysk paliwa. I mi mowil ze odkrecil cala linke i gdzies tam pszewiercil nowe dziurki do montazu i mowil ze na styk sie da zrobic z orig wlotem z sdi.
Czekma jak narazie od niego na zdjecia bo mi obiecal ze wyszle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum