Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam.na przegłądzie wyszło że są urwane gumy tulei wachacza przedniego, no i trzeba to zrobić bez wątpienia bo to sie daje odczuc że jest cos nie tak. ale pytanie moje brzmi jakie te części kupić? namierzyłem gościea na allegro http://www.allegro.pl/ite...r_75_prawa.html
który sprzedaje te tuleje ale niestety nie potrafi powiedziec jaka to marka. twierdzi że producent tego jest utajniony, wobec tego kupuje kota w worku. może pojeżdżę rok może dwa a może porządna dziura wystarczy że znowu sie urwie.
zadzwoniłem do ART BIZARciechanów i mówią że nowy oryginał kosztuje 380zł sztuka ale mogą mi sprzedac używki wyciągnięta z aut po 2004roku z przebiegiem do 30tyś (jakies po spaleniu i porozbijane) za cene 250zł za dwie. no i dylemat czy kupić te używki czy ładowac się w jakieś niemarkowe rzeczy a może macie inne propozycje.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 01:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 11:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 157 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 12:15
Nie jest całkiem tak jak mówisz jak kupujesz zamienniki też masz na nie gwarancje( nie muszisz kupować na allegro) wystarczy, że przejdziesz do sklepu motoryzacyjnego oni znajdą w katalogu zamiennik i napewno dostaniesz gwarancje a co do używanych??? to czy masz gwarancję ,że używana jest lepsza od Twojej części? a w bajki, że jest od samochodu z 2004 r to nie wierzę dzwoniąc za kołem pasowym trzy krotnie dostawałem inna informacją co do rocznika i przebiegu samochodu. a i czy pewny jesteś że demontowana tuleja to oryginał?
Ja Ci sugeryję byś kupił zamiennik. A zrobisz jak uważasz.
zresztą zawsze jestem zwolennikiek zakupu nowych częścij zwłaszcza gdy cena jest porównywalna do używanych. a w tym przypadku nowa = używanej.
...Ja Ci sugeryję byś kupił zamiennik. A zrobisz jak uważasz.
zresztą zawsze jestem zwolennikiek zakupu nowych częścij zwłaszcza gdy cena jest porównywalna do używanych...
nie sposób się nie zgodzić z przedmówcą ... całkowicie popieram wypowiedź kolegi Olo12 ...
pamiętaj równocześnie, że producenci części zamiennych też "muszą" trzymać odpowiednie normy podczas wyrobu produktu dzięki, którym mogą je wprowadzać do obrotu
również polecam nowy zamiennik zamiast "wielce niewiadomej" używki ...
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
wymieniałem obydwie tuleje przedniego wahacza dwa tygodnie temu; cena 1 sztuki - 90 pln. Przywiezione z Niemiec pocztą kurierską, koszt paczki 30 pln, chyba jakieś zamienniki ale z gwarancją.
ja sam nie kupowałem; podjechałem do zakladu mechanicznego specjalizującego się w serwisie BMW i powiedzialem jaki mam problem. Tam byl jeden taki co zajmował się przyjmowaniem zamówień i ściąganiem potrzebnych części. Gdzieś podzwonił, z kimś tam pogadał i zamówił.
Trochę się przysłuchiowałem i wychodzi mi że jakiś kolega kóry użytkuje R75 musiał to wymieniać, ten z zakładu go spytał gdzie dostał te tuleje i tamten mu zapodał. I tyle.
Mam do nich telefon +48 77 474 00 20. Zaklad p. Arkadiusza Hosnera Opole ul. Spokojna 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum