Hmm... moge wiedziec skad wziales material? ...no i jaki klej? Chyba tez sie pokusze o wlasnoreczna robote...
Material znajdziesz w kazdym sklepie tapicerskim! Poprostu popros o material pod podbitke i wtedy dostaniesz taki material z pianka specjalnie pod podsufitowke a klej dostaniesz takze w tym sklepie (napewno sprzedawca-sprzedawczyni ci poradzi jaki lepszy!) Ja akurat kupilem klej BOTERM GTA Klej Polichloroprenowy firmy BOCHEM. Delikatnym malym pendzelkiem rozprowadzalem po kawalku i przyklejalem. Potem poobcinalem resztki na koncach i otwory na uchwyty i lampke na srodku! Wyszlo super. Polecam ale trzeba bardzo ostroznie to robic i nie cisnac na material jak juz kleisz tylko lekko przecierac szmatka jak juz kleisz!
Pozdrawiam i sukcesow zycze!
[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 22:54 ]
secio napisał/a:
Tez jestem zainteresowany typem kleju. U mnie dla odmiany odkleily sie boczki tapicerki i musze podkleic.
Mariusz
Boczki tez kleilem tym klejem! Z tym ze tez material kupowalem nowy! Trzyma bardzo mocno!
PS ja rowniez musze sie zajac podsufitka tylko z braku czasu juz od ponad roku funduje "arabski baldachim" pasazerom tylnej kanapy:D czy ktos myslal nad podsufitka czarna! Cos w stylu blackshadow ala BMW, oczywiscie do bezowego wnetrza taki pomysl to totalna klapa, ale do szarego czemu nie
Co o tym sadzicie? Czy ktos mialby sily i ochote zrobic cos ala VT takiej czarnej podsufitki.
I tutaj pytanie do kolegi matlacz, czy w sklepie tapicerskim byly mozliwe w zakupie materiały na podsufitke w kolorze czarnym? Czy w ofercie maja materiały do wygłuszania dachu? (chodzi mi o ten materiał z odpadów stosowany pod dywanem bagaznika??
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Moim zdaniem najlepiej wyciągnąć tyłem, przez bagażnik.
Ja jak swoją myłem to właśnie tamtędy wyciągnąłem i wsadziłem, niema żadnych problemów i nie trzeba się gimnastykować.
Hehe moje auto też z Włoch no i podsufitka po karcherze cała wisiała, ale nie chciało mi się jej wyciągać dawać do tapicera itd, więc powpinałem w nią kilka jasnych pinezek, nie wygląda to źle a sufit się trzyma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum