To jest silnik, który ma turbinę fabrycznie i fabrycznie ma 200 KM.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ołrajt, doczytane. Tylko: a) w jakiej cenie kupi sie średnio taki silniczek? b) jak z chłodzeniem, czy wystarczy to moje obecne? i c) ma to być silnik bez osprzętu, wyjmuję ten, podłączam nowy i chodzi? Wiem, że dziwne trochę te moje pytania, ale wiecie, jestem żółtodziobem w kwestii tuningu... Proszę o odpowiedź. WESOŁYCH ŚWIĄT I DUŻO RADOCHY Z JAZDY!
W grę wchodzi raczej przekładka razem z chłodzeniem - podpytaj dokładnie kolegi stanleya, do tego wymiana hamulców, zawieszenia i przeniesienia napędu.
Będziesz musiał tez przełożyć cały osprzęt i będziesz miał sporo zabawy z wiązkami elektrycznymi, immo, pilotami, etc.
Najprościej jest włożyć 1.8 albo 1.8 VVC, bo to dokładnie taki sam silnik tylko z większymi cylindrami, ale to nie da Ci 200 KM, tylko 120-160 KM.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
No to już musisz poszukać i popytać - www.roverki.pl/garage.php i tu będziesz miał firmy takie jak Art-Bizar - jest ich kilka, sprowadzają używane autka z GB i sprzedają na części.
Albo www.allegro.pl i szukasz odpowiednich części.
Najlepiej najpierw znajdź mechanika, z którym się na to umówisz, to on Ci pomoże kupić właściwe elementy.
W Wawie robi takie rzeczy czasami Mariusz418wwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum