czy mozna zamontowac podlokietnik do R400? sa jakies przeciwskazania? myslalem nad czyms takim: http://moto.allegro.pl/it...er_jakosc_.html
czy ktos montowal u siebie albo wie cos na ten temat?
z gory dzieki za odpowiedz i pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 13:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w większości podłokietniki były montowane fabrycznie, fakt nie takie praktyczne (bez uchwytów na napoje), ale dużo lepiej wyglądają, przynajmniej moim zdaniem
np tu:
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ten podany przez Ciebie z allegro chyba nie nadał by się do 400. Dlatego, że ma od pod samym wieczkiem sporą nadbudówkę, a fabryczne (takie jak pokazał kolega sTERYD) wydaje mi się, że stanowią jedną część z konsolą środkową. Co do integralności podłokietnika z całą konsolą nie jestem pewien, ale na pewno sprawdzę u siebie i wtedy powiem w 100%
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
konsola jest podzielona za lewarkiem, przed dźwignią ręcznego
Przypuszczam, że jeśli nie ma podłokietnika, to jest w tym samym miejscu przedzielona, i wystarczy wymienić tylko tą tylną część
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 52 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 12:49
ja mialem taki podlokietnik w mojej 400 - 2 nocy jak stal w kraku to mi szybe wybili podlokietnik urwali i tyle (w podlokietniku byl dlugopisi kartki noi zarowki) ehhh
w sobote rano jak to zobaczylem to ......... jeszcze mielismy jechac do bieslkobialej szybkie zalozenie szyby za 250
wracajac do tematu podlokietnik pasuje (ale ja sie z niego wyleczylem) oddalem koledze ktory sie nie boi o szyby
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 17:25
sTERYD napisał/a:
w większości podłokietniki były montowane fabrycznie
tylko, ze wedle mne to usytuowanie tych podlokietnikow do ustawienia fotela (przy moim wzroscie 176) pozwala na oparcie na nich jedynie koncowki lokcia. Aby spelnialy w pelni swoje zadanie to kierowca powinien miec minimum 2metry wzrostu lub wiecej
Wizualnie pasuje z drewnopodobnym wykończeniu. Tomcy czy pasuje on bezproblemowo tzn. nie trzeba żadnych przeróbek, dopasowania i jak z jedo jakością, funkcjonalnością.
Pozdrawiam
tylko, ze wedle mne to usytuowanie tych podlokietnikow do ustawienia fotela (przy moim wzroscie 176) pozwala na oparcie na nich jedynie koncowki lokcia. Aby spelnialy w pelni swoje zadanie to kierowca powinien miec minimum 2metry wzrostu lub wiecej
oj tam przesadzasz...
ja mam 168 i działa
a drugie to że te niefabryczne też raczej nie bardzo podejdą bliżej, bo będą przeszkadzały w ręcznym
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 52 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 09:09
ja mam 172 i tez sie super sprawdzal
co do podlokietnika (moj mial cala "skore" na wierzchu bez "drewna") nie trzeba przerabiac, montujesz go na wkretach - trzeba tylko uwazac by nie za blisko zeby sobie recznego nie zblokowac
po akcji z szyba zastanawialem sie czy moze zamontowac sie bo fajnie sie z nim jezdzilo i zostawiac otwaty zeby widzieli ze nic nie ma w srodku ehh
Ja mam 192 cm wzrostu i podłokietnik (fabryczny) przydaje mi się tylko gdy dłoń trzymam na gałce zmiany biegów, ale żeby trzymać kierownice i żeby łokieć był oparty, no to jest mi niewygodnie. A i mam pytanko, czy ten podłokietnik to ma jeszcze jakiś bajer? Czy tylko klapka zamykająca? Bo jak go otworzę to od spodu tej klapki jest takie "dziwne coś" jakby coś tam kiedyś było, może coś na płyty CD albo na napoje?
no bajer w tym przypadku to jest wlasnie to zamykanie i klapka na jakies duperele z przodu i te wystajace cosie w tylu to uchwyty na napoje dla pasazerow z tylu. ja sie nad tym zastanawialem glownie ze wzgledu na to ze myslalem ze wygodniej sie z tym jezdzi a ze bede musial jezdzic sporo...
Nie wiem czy tu będzie dobrze, ale mam pytanie odnośnie tylnego podłokietnika, a mianowicie jeśli jest rozłożony to w trakcie jazdy denerwująco skrzeczy i piszczy. Nie wiem jak się do tego zabrać, żadnych śrub, ani zaślepek Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź
Mam do kupienia podłokietnik do 420 Di z innej 400 kolor ten sam nie mma go jescze a pytanko czy bedzie pasował,czy jak wyciągne tylną częsc tunelu to czy ta spasi bez problema??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum