Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Jak poznać kiedy należy wymieniać klocki hamulcowe (z punktu widzenia użytkownika, nie mechanika). Czy kiedy żywot klocków zacznie dobiegać końca, dadzą jakoś o sobie znać na przykład poprzez piszczenie? Nie iwem kiedy poprzedni wlasciciel wymienial te elementy, a nie chciałbym którego s dnia wylądować w rowie. Nadmienię, że w marcu 2007 roku przeszły badania diagnostyczne śpiewająco. Kiedy więc wymieniać?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 17:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 14:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pierwsza odpowiedź znacznie bardziej przypadła mi do gustu. Nie mam warunków, narzędzi, ani czasu, żeby się babrać pod samochodem, choć czasem nachodzi mnie chęć poznania wszystkeigo od podszewki. Thx steryd... uspokoiłeś moje skołatane nerwy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 15:24
Żebyś nie cieszył się za bardzo to dodam tylko, że jak będziesz kontrolował klocki to wystarczy być może wymiana tylko tego elementu w odpowiednim momencie. Jeżeli poczekasz na piszczenie albo tarcie to prawdopodobnie zajedziesz też tarcze hamulcowe i będziesz zmuszony wymienić komplet
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 15:38
A temu, że jak masz kupione autko od kogoś to nigdy nie masz pewności co on tam robił... Dlatego ja jak kupiłem 400-kę to mimo małego przebiegu zacząłem od wymiany kompletu filtrów, płynów, rozrządu i przeglądu hamulców i zawieszenia. I uważam, że każdy zdrowo myślący właściciel używanego auta powinien tak robić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum