Wysłany: Pon Sty 14, 2008 19:56 [R 214 Si 16V 97r] rozrzad po ustawieniu nie chodzi
witam wszystkich jestem nowy
od nie dlugiego czasu jestem posiadaczem roverka 214 si .dostajac go od wlasciciel powiedzial mi ze nastawial rozrzad ale nie wiem czemu i tam mniala byc glowna przyczyna tego ze nie mogl odpalic wiec wziolem sie za ustawienie sam tak jak na kolach zaznczono ustawilem wszystko i u gory i na dole .pokrecilem troche i odpalil no fajnie mysle ale odpalajac go kolejny raz bylo coraz ciezej az po czwartej probie nie dal rady nie moge go odpalic zaworow nie bylo slychac az tak mocno moze troszke .pasek nie wyglada mi na nowy ale jak prawie jak nowy nie wiem co jest przyczyna . i tu moje pytanie ,czy mogl sie rozrzad przestawic jezeli pasek byl napiety mocno jak tak to gdzie on mogl przeskoczyc i czy te kolo na dole moglo sie jakos obrobic i tu jest przyczyna czy tez cos innego ?prosze o pomoc bo to moj
pierwszy rover i moze tu jakos trzeba specjalnie podejsc do tego auta -w koncu to anglik
z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam
ps .rok auta 97 214 si 16v
Ostatnio zmieniony przez vito Pon Sty 14, 2008 22:08, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 19:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 20:03
na początek popraw temat zgodni z zasadami
Skoro ustailes wszystko dobrz to powinno chodzic ale czemu nie wymieniłeś pasa jak juz miałes to wszystko rozbebeszone Ten pasek co masz mół sie wyciąnąć i ot przyczyna.... a jesteś pewien ze po założeniu i naciągnięciu paska znaki byly na swoim miejscu??
Poczekajmy aż wypowiedzą sie specjalisci
to po naciagnieciu napinacza moze to sie przestawic? przeciez napinacz powinien napinac rowno dwa kola . a swoja droga moze i byla mala roznica ale to naprawde pol zabka .jezeli byloby tylko pol zabka to by nie odpalil?
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
vito jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
... a wystarczyło przeczytać TO
sumiennie Cię przestrzegam: więcej upomnień nie będzie
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 20:37
edytuj temat na taki => [R 214 Si 16V 97r] rozrzad po ustawieniu nie chodzi
A co do zakłądania dobrze ze sprawdzilismy z bratem bo przestawił sie nam wałek rozrządu jak wymianialismy pasek w passacie.... jeśli pasek zrobił sie za długi to może to byc przyczyną
przyczyn Twojego problemu może być kilka ...
osobiście zacząłbym od kupienia nowego paska rozrządu i ponownego jego zamontowania zgodnie z procedura opisaną na naszej stronie głównej ... podczas montażu sprawdź dokładnie klin na kole wału korbowego (lubi się wyrabiać i może powodować problem)
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum